Tips voor studenten

Ben jij van plan om binnenkort het ouderlijk nest te verlaten of ben jij misschien net de trotse eigenaar geworden van een kamertje in de grote stad? Dan hebben wij wat tips voor jou! Het vinden van een kamer kan namelijk knap lastig zijn, maar met een beetje geduld en goede moeite lukt het zeker.

 

Om te beginnen is het slim om een leuk berichtje over je zelf te schrijven. Daarin schrijf wie je bent, dus wat voor opleiding je volgt, hoe oud je bent en waar je op dit moment woont. Beschrijf daarna wat je graag in je vrije tijd doet, dus bijvoorbeeld voetballen, schilderen of wielrennen. Vertel daarna waar je naar op zoek bent in je nieuwe huis. Houd je van gezelligheid en wil je graag dagelijks samen met je huisgenoten eten of ben je op zoek naar rust en wil je niet zo veel te maken hebben met huisgenoten. Voor beide opties en alles daar tussen in bestaan de juiste huizen. Probeer in je stukje ook altijd een grapje te plaatsen of iets te beschrijven wat jou bijzonder maakt. Op die manier val je namelijk op bij de lezers en wordt vaak sneller uitgenodigd op de hospiteeravond.

 

Wanneer je eenmaal bent uitgenodigd om op de hospiteeravond te komen, is het belangrijk goed te onthouden dat je vooral moet kijken wat jij van het huis vindt! Dus niet heel erg je best gaan doet zodat jouw nieuwe huisgenoten jou leuk zullen vinden, want dit heeft op de lange termijn geen zin. Je moet je op je gemak voelen thuis en dus moet je jezelf kunnen zijn. Het wordt ook afgeraden om cadeaus mee te nemen. Dus geen fles wijn of je houtdraadbout of splitpen om het huis even te gaan verbouwen. Kom gewoon als jezelf. Kijk wat je van het huis vindt en of er een klik is met de huisgenoten. Let ook op de staat van het huis en de locatie. Is het bijvoorbeeld goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Comments are closed.