Tips voor onderhoud aan schuifdeuren

Je bedrijfspand is je thuishaven voor je bedrijf. Om de veiligheid te waarborgen heb je diverse maatregelen getroffen om ongewenste bezoekers te weren. Wellicht heb je een fraaie, elektrisch bedienbare schuifdeur laten installeren. Dat ziet er niet alleen mooi uit, het houdt ook ongewenst bezoek op afstand. Tenminste…. dat is de bedoeling. Maar functioneert jouw deur nog wel echt goed? Het is belangrijk om uw schuifdeur regelmatig te controleren. Door deze drie punten regelmatig te controleren, zul je de levensduur van je toegangspoort behoorlijk kunnen verlengen.

1. controleer de elektra

Controleer regelmatig of alle stroomtoevoer nog goed werkt. Kijk of er loszittende of versleten bedrading is. Maak de bedrading weer goed vast of vervang de versleten bekabeling. Let op: werken met elektriciteit kan gevaar opleveren. Schakel daarom bij twijfel altijd een professional in. Controleer ook of de batterijen van de afstandsbediening het nog doen en vervang ze indien nodig.

Bij een foutcode op de besturingskast, kun je zelf de kast eenvoudig resetten. Schakel de kast uit en sluit de stroomtoevoer af voor minstens 10 seconden. De besturingskast wordt nu automatisch gereset en kun je de stroom er weer op zetten. Wanneer de foutcode toch weer verschijnt, kun je het beste contact opnemen met een gespecialiseerd deurenreparatiebedrijf, zoals ROMASS Business.

2. Controleer de bewegingsruimte

Zorg er altijd voor dat er genoeg ruimte aanwezig is rondom de deur. De schuifdeur heeft voldoende bewegingsruimte nodig om goed en volledig open te kunnen gaan. Verwijder daarom eventuele obstakels, zodat de deur vrij kan bewegen. Let daarbij niet alleen op stenen, bladeren of viezigheid op de grond, maar kuis ook de ruimte tussen de bewegende delen van de schuifdeur op regelmatige basis.

3. Maak regelmatig schoon

Het is belangrijk dat je de deur zelf ook regelmatig schoon maakt. Doe dit met een vochtige, zachte doek. Wanneer je een reinigingsmiddel wil gebruiken, lees dan eerst in de gebruiksaanwijzing of het betreffende middel gebruikt mag worden. Bij twijfel, kun je een klein stukje (uit het zicht) proberen om te zien of er een (negatieve) reactie plaats vindt.

Tot slot is het verstandig om regelmatig de bewegende delen (zoals de scharnieren en rails) te smeren. Dit voorkomt roestvorming en zorgt ervoor dat de poort soepel beweegt.

Natuurlijk kan er, ondanks jouw eigen goede onderhoud, altijd een storing zijn of een defect zijn. Dat is vervelend, maar gelukkig bieden de monteurs van ROMASS  Business uitstekende service en helpen ze je snel en goed. Kijk op www.business.romass.nl voor meer informatie.

Comments are closed.