Tips om te flirten via whatsapp

Flirten met Whatsapp

De allereerste van de flirttips voor whatsapp is om geduld te hebben. Flirten via whatsapp heeft veel weg van een normaal gesprek, omdat het heel uitnodigend is om meteen te reageren. Ieder whatsapp berichtje dat je verstuurt dien je daarom echt te zien als iets dat je verstuurt, zonder iets terug te verwachten. Verstuur het en neem er mentaal afscheid van – makkelijker gezegd dan gedaan.

Beschouw flirten via Whatsapp ook als een gewoon gesprek, een doorlopende conversatie met pauzes erin – zoals je dat ook hebt met goede vrienden (zoiets dan). Daarmee bedoel ik dat je het casual, luchtig, dient te houden. Zware intense gesprekken zijn niet bedoelt om per telefoon te voeren, maar face to face. Dat betekent ook dat ieder whatsapp berichtje niet een epistel moet worden, een uitgebreid verhaal.

Het is juist prima om typefouten te maken. Wellicht niet je eerste berichtjes. Je wilt niet dom overkomen, maar als jullie elkaar gesproken hebben zal dat al wel duidelijk zijn. Bedenk je hoe een zeer druk en belangrijk iemand met sms of whatapp omgaat. Die schrijft heel staccato – het is een eer dat je überhaupt iets ontvangt van een dergelijk persoon. Uiteraard wil je niet arrogant overkomen, maar zeker niet ‘try hard’.

Nieuwsgierig maken via Whatsapp

Je mobiele telefoon leent zich er perfect voor om de ander nieuwsgierig te maken. Begin met je zinnen gewoon niet af te maken. Zodra het persoonlijk wordt, ‘Weet je wat ik nou zo leuk vindt aan jou? …’, of ‘Dat doe je nou altijd…’ om vervolgens het over iets totaal anders te beginnen ‘Ziet je wel dat het gaat regenen, ik had het toch voorspeld’.

Uiteraard geldt bij al deze tips dat de context moet kloppen. Ze moet niet denken dat je een steekje los hebt. Zo kun je ook beginnen met vragen onbeantwoord te laten. Niet op een manier dat ze de indruk krijgt dat je bepaalde onderwerpen niet durft te bespreken. Gewoon omdat je dat onderwerp niet nodig of interessant vindt. Of midden in een spannende conversatie gewoon niets meer van je laten horen.

Een paar uur later ben je er weer en verontschuldig je jezelf uitvoerig. Gebruik de kracht van suggestie. Ik heb het hier niet over verkapt opscheppen over jezelf. Zeg als je moet poepen bijv. in plaats van ‘ik moest Nelson van de glijbaan laten’, ‘er waren een aantal zaken die dringen mijn aandacht nodig hadden’. Laat ruimte over in de beelden die je communiceert zodat zij die kan invullen.

Flirten via Whatsapp: verwachting kweken

Nog iets waarvoor flirten via whatsapp zich uitstekend leent is het opbouwen van anticipatie. Je kunt haar hier helemaal gek mee maken. Dit geldt voor jullie eerste date, voor seks, voor een cadeautje of voor het zoveelste afspraakje. Geef haar opdrachten (‘doe een rode jurk aan’), geef vage en tegelijkertijd gedetailleerde aanwijzingen (‘ontmoet me op de grachten, bij de derde boom van de brug om tien voor zes’) en doe aankondigingen (‘over vier uur gaat het gebeuren’).

Foto’s en filmpjes lenen zich hier perfect voor. Maak een filmpje van jezelf terwijl je verslag doet van iets mafs, zodat ze jou steeds beter leert kennen. Je kunt elk Whatsapp berichtje zien als een voorproefje van the real thing: namelijk jou. Laat haar alvast kennis maken met jouw humor, jouw muzieksmaak, wat jij leukt vindt om te filmen, wie je vrienden zijn etcetera.

Dit artikel is geschreven door Arnoud Anderson, flirtcoach bij de AttractionGym. Wil je meer weten over hoe te flirten via Whatsapp, Facebook, online of in levende lijve – meldt je dan aan op www.attractiongym.nl.

Comments are closed.