Tips aankoop borduurmachine

Er zijn tal van machines beschikbaar, variërend van de omvangrijke industriële naaimachines tot de handige en draagbare machines voor thuisgebruik. Onnodig te zeggen dat een dergelijke verscheidenheid bij veel kopers tot verwarring leidt. Dat is waarom het noodzakelijk is om te analyseren hoe u de naaimachine zal gebruiken voordat je er zelfs maar op uit trekt om een te kopen. Hieronder volgen enkele tips die u zullen helpen de juiste borduurmachine te kiezen.

Uw wensen

Voordat je verder gaat, moet u uw naai-behoeften bepalen. Alvorens te beslissen over het type machine, vraag jezelf af of het gaat om een hobby of je van plan bent om een volwaardig bedrijf te beginnen. Terwijl een commerciële machine u in staat stelt om vrij snel te borduren, een machine voor thuisgebruik hoeft niet zo snel of zwaar te zijn. Stel jezelf ook de vraag hoe vaak u van plan bent om de machine te gebruiken.

Stijl borduurwerk

In essentie zijn er drie types van machines die gebruikt worden voor borduren. Als u al in het bezit bent van een naaimachine, kunt u kiezen voor de speciale borduurmachine, maar twee machines in huis vergt ook meer opslagruimte. Als dit uw eerste naaimachine is, kunt u zoeken naar een combinatiemachine die u zal toestaan om te borduren en wanneer u wilt, de machine ook als een gewone naaimachine te gebruiken. Als u denkt aan een zakelijke onderneming, zal een industriële machine uitgerust met meerdere naalden en koppen een enorme hulp zijn.

Type Machine

Er zijn in principe twee soorten machines beschikbaar in de markt: de high-end machines die volledig geautomatiseerd zijn, en de goedkopere, maar betrouwbare manuele of mechanische modellen. Als je technisch onderlegd bent en van gadgets houdt, kun je kiezen voor de high-end machines die zijn uitgerust met touchscreens en programmeerbare stekenreeksen. Echter, deze machines komen op een relatief hogere prijs, terwijl hun mechanische tegenhangers niet alleen goedkoper maar ook lichter zijn. Het onderhouden van een mechanische machine is ook eenvoudiger dan een computermodel, en ze kunnen worden gebruikt als start up om later over te schakelen.

Behuizing

Zwaar borduurwerk vereist een even robuuste machine die je in staat zal stellen om gemakkelijk te werken, zelfs met zwaardere stoffen. Terwijl een metalen behuizing de ideale en veiligste inzet is, deze machines hebben het nadeel van een hoog gewicht. Machines met een kunststof behuizing hebben evenveel mogelijkheden, maar het is beter om te kiezen voor een heavy-duty machine om uw naai-behoeften te ondersteunen op de lange termijn. Trouwens, je wilt niet dat uw machine begint te wiebelen en uw patroon ruïneert tijdens het borduren van een stukje stof. Zorg er ook voor om te investeren in een machine van een gevestigd merk.

Bron: borduurmachinekopen.nl

 

Comments are closed.