Thermisch verzinken door één van de weinige verzinkerijen in Nederland

Thiekon Constructie is één van de weinige verzinkerijen in Nederland voor thermisch verzinken. Thermisch verzinken van een stalen constructie biedt extra bescherming tegen roest. Dit betekent dat een constructie dus jarenlang roestvrij blijft, maar ook onderhoudsvrij. Dat is extra fijn voor bedrijven die weinig tijd en een laag budget hebben voor onderhoud aan dergelijke constructies. Door het staal thermisch te verzinken is het materiaal bestand tegen mechanische belasting, corrosie en constructieve verzwakking. Er zijn nog veel meer voordelen aan verzinkt staal voor bedrijven. Het voordeel wat er wel bovenuit staat is een aanzienlijk langere levensduur. Bovendien is de verzinklaag dikker en robuuster dan andere beschermingslagen.

Waar beschermt het allemaal tegen?

Bedrijven die een thermisch verzinkte constructie wordt aangeraden, vragen zich natuurlijk het waarom af en waar het allemaal tegen beschermd. Eerder zijn al enkele voordelen genoemd. Thermisch verzinkt staal biedt een betere bescherming van de constructie dan andere beschermingslagen. De constructie wordt niet alleen roestvrij gemaakt, er treedt ook geen afbladdering van de deklaag op en het kan tegen stoten en krassen.

Hoe werkt het?

Bij thermisch verzinken, wordt het staal in vloeibaar zink (van 450 graden Celsius) geplaatst. Het kan voorkomen dat een bedrijf staal met openingen wil verzinken. Dit is mogelijk bij een specialist, maar het is dan wel van belang dat er voldoende openingen zijn om het zink optimaal te laten doorstromen. Thiekon Constructie is één van de weinige specialisten op het gebied van thermisch verzinken en voorziet u ook van deskundig advies op maat. U weet dus precies waar u aan toe bent.

Comments are closed.