Taxus planten

De taxus is een conifeer met donkergroen loof. Het is ook een van de weinige wintergroene hagen en kan erg oud worden. Dit zijn een aantal van de redenen waarom de taxus zo populair is.

De taxus is al je deze gaat planten geen moeilijke plant. De taxus wordt veel als haag aangeplant en het voordeel is dat je de plant in tal van soorten grond kan planten. Behalve in een natte grond, dan is de kans groot dat de plant niet gedijt. Als je een haag wilt maken is het aan de vuistregel dat je vier planten van 50 centimeter per meter nodig hebt. Wanneer je denkt dat dit te veel is volstaan eventueel ook 3 planten van 50 centimeter per meter. Als je een mooie rechte lijn wilt kun je het best een touw spannen langs te plaatsen waar de haag moet komen.

Als je een positie of een lijn hebt bepaald kun je beginnen met planten. Maak een vrij groot gat voor de plant. Dit gat moet zo groot zijn als de wortelkluit. Hoe groter je het gat gaat maken, hoe prettiger de wortels van de taxus zich zullen voelen en hoe beter de wortels zich ontwikkelen. In het doe je wat zwarte grond. Hoe beter de grond, hoe beter de plant zal gaan groeien. Voordat je de taxus kunt planten zul je deze eerst wel moeten aankopen. Een taxus bestellen kan tegenwoordig online. Je kunt dan precies aangeven wanneer je de taxus planten komt ophalen. Je kunt ze ook thuis laten bezorgen.

Comments are closed.