Stel uw computer in voor optimale gaming kwaliteit.

Gamen op een Windows computer kan frustrerend zijn. Zonder degelijk computeronderhoud zullen uw games tergend lange laadtijden hebben, haperen, crashen en zult u vele andere nare ervaringen hebben. Gelukkig zijn er enkele dingen die u kan doen om uw gaming computer optimaal te laten werken voor het gamen. Hier volgen enkele tips daaromtrent.

Gaming pc 3

* Doe een schone opstart van uw computer

Wanneer u Windows start, zijn er vele applicaties en diensten die automatisch opstarten. De algemene prestaties van uw computer kunnen daaronder lijden. De algemene prestaties van uw computer kunnen drastisch verbeterd worden door deze overtollige ballast te verwijderen. Een vlugge tip om een schone opstart te doen is: De Windows toets op uw toetsenbord inhouden en op de “R” toets te drukken. Vervolgens “msconfig” te typen, op de tap “services” klikken en “verberg alle microsoft services” aanvinken. Dit zal ervoor zorgen dat alle onnodige programma’s niet meer opgestart worden bij uw volgende reboot.

* Annuleer alle animaties en 3D effecten

Windows biedt animaties voor het minimaliseren en maximaliseren van uw schermen. Wanneer u een gamer bent kan dit nadelig zijn voor uw gaming ervaring, dus zet u deze opties best af. U kan dit doen voor rechts te klikken op deze computer en door te klikken op eigenschappen. U vindt alle animatie instellingen onder “Gevanceerde instellingen\Prestaties\Instellingen”.

* Gebruik de laatste drivers

Als u een geregelde computergamer bent, zult u waarschijnlijk over een degelijke nVidia of ATI grafische kaart beschikken. Beide van deze ontwikkelaars updaten de drivers voor hun kaarten op maandelijkse basis, om op die manier de beste gaming kwaliteit te bereiken. Telkens een update uitkomt zorgt dit voor een lichte verbetering van de werking van de grafische kaart, het is dus zeker van belang ervoor te zorgen dat u altijd beschikt over de laatste drivers, het is gemakkelijk en gratis!

* Zorg altijd dat uw game zelf altijd de laatste patches heeft

Net zoals ontwikkelaars van grafische kaarten, updaten de game-ontwikkelaars hun games op regelmatige basis. Nadat de games in de winkelrekken liggen, blijven de ontwikkelaars nog altijd fouten uit de games halen. Zorg er dus voor dat u uw games altijd voorziet van de laatste patches, dit kan uw gaming ervaring enkel maar ten goede komen.

* Optimaliseer uw harde schijf voor de snelste lees- en schrijfsnelheden.

Telkens wanneer gegevens geschreven of verwijderd worden van uw harde schijf, bestaat er een kans dat uw bestanden gefragmenteerd raken, en delen van bestanden zich verspreiden over uw ganse harde schijf, dit zorgt ervoor dat uw harde schijf veel trager werkt dan in het begin. Het is dus heel belangrijk dat u af en toe uw harde schijf eens defragmenteert. Met de nieuwe generatie SSD’s is dit niet meer nodig omdat een SSD op een andere manier werkt dan een harde schijf .

* Voeg meer RAM-geheugen toe aan uw gaming computer.

Op die manier kan uw systeem veel vlugger game data laden. Een minimale hoeveelheid ram van 4 GB is ten zeerste aangeraden.

 

Comments are closed.