Steeds meer mensen kopen een auto op krediet door slechte economie

Mensen krijgen steeds minder geld te besteden. Alles wordt duurder, van de dagelijkse boodschappen tot verzekeringen en vaste lasten, en dat terwijl steeds meer mensen werkeloos raken en de salarissen niet meer stijgen. En men wil niet armer gaan leven en daarom zoekt men naar alternatieven. Eén van die alternatieven is op afbetaling kopen. Dat houdt in dat je een aankoop doet van hoge waarde, maar dat bedrag niet in een keer afrekent, maar in termijnen betaalt. Danwel met of zonder rente. Of dit een verstandige ontwikkeling is moet je je afvragen, want door op afbetaling te kopen is de onrust op de financiële markten immers begonnen.

vrouw-op-afbetaalde-auto

Een vorm van op krediet kopen is het kopen van een auto op afbetaling. Mensen houden van dure en zuinige auto’s en willen natuurlijk niet onder doen voor de wagen van de buurman. Men besluit dan om een leencontract af te sluiten, waarbij zij direct beschikking krijgen over de gekochte auto, maar jarenlang, soms wel 8 jaar lang, maandelijks moeten afbetalen voor de auto.

Autogarages spelen hier op in door dergelijke afbetalingsconstructies aan te bieden en lopen te koop met het feit dat zij geen rente rekenen, maar oh wee als je de maandelijkse termijn niet kunt betalen. Dan kun je rekenen op een fikse boete en werk je jezelf diep in de schulden. En dat is helaas precies wat gebeurt bij mensen die een auto kopen op afbetaling. Deze mensen hebben vaak al niet de financiële middelen om een auto te kopen, laat staan dat ze hun autolening kunnen afbetalen.

Wilt u meer weten over deze leenvorm en wilt u weten wat verstandig is om te doen wat dit betreft? Verstandig om te doen of niet: op www.autoafbetaling.nl kunt u er alles over lezen.

Comments are closed.