Stappenplan: kozijnen vervangen

Hoe worden kozijnen vervangen, op deze vraag wordt in dit artikel stapsgewijs antwoord gegeven.

Net als bijna alles start het vervangen van kozijnen met afspraken maken. Eerst moet tot een overeenkomst worden gekomen met de kozijnspecialist aangaande de prijs, de uitvoering van de kozijnen en de binnenafwerking na montage. Hierna kan een datum worden afgesproken in verband met de start van de werkzaamheden. Zelfs op de dag dat de kozijnen worden vervangen moeten afspraken gemaakt worden, over bijvoorbeeld de werkvolgorde en over de plekken die afgeplakt moeten worden, dit gebeurd met een doorzichtige folie. De folie helpt bij het voorkomen van krassen en andere beschadigingen en zorgt ervoor dat viezigheid buiten blijft.

Kozijnen monteren

Eerst moeten de oude kozijnen worden verwijderd. Het glas wordt gedemonteerd door de aanwezige glaslatten te verwijderen en de oude houten kozijnen worden vakkundig weggezaagd en afgevoerd. Na het verwijderen van de oude kozijnen, wordt de ruimte om de kozijnen gecontroleerd op slecht voegwerk en losliggende stenen. Als deze noodzakelijke controle heeft plaatsgevonden, kan worden begonnen met het monteren van de nieuwe aluminium, houten, hetzij kunststof kozijnen. De kozijnen worden door de meeste kozijnspecialisten vervoerd op een simpele aanhanger, dit zorgt voor veel gebruiksgemak.

Iedere kozijnspecialist plakt aan de bovenkant, onderkant en zijkant van de kozijnen een comprimerende celband, dit verbetert de sluiting tussen de bestaande gevels en nieuwe kozijnen. Natuurlijk worden de nieuwe kozijnen pas vastgeschroefd als zij zijn geplaatst in het gat van de oude kozijnen. Hierna worden de kozijnen afgemonteerd, ofwel het glas wordt in de kozijnen geplaatst en de kozijnen worden schoongemaakt en afgewerkt. Tegenwoordig bevinden bij alle nieuwe kozijnen de glaslatten zich aan de binnenkant, deze droge methode zorgt niet alleen voor een verhoogde inbraakwerendheid, maar maakt het ook gemakkelijk glas te vervangen.

Comments are closed.