Spiritualiteit in het dagelijks leven

Spiritualiteit in het dagelijks leven…
Al ruim 25 jaar geen utopie, maar werkelijkheid in Lelystad.
Al ruim 25 jaar combineren mensen wonen en werken met dagelijkse meditatie in een meditatiewijk in Flevoland. Aan de rand van Lelystad, op de grens van stad en land wonen ruim 400 volwassenen in het zogenaamde “sidhadorp”. Wetenschappelijk onderzoek toont dat mediteren in groepen een positief effect op de omgeving heeft.
Uitgaande van die gedachte is destijds deze wijk gestart. Een grote groep mediteert dagelijks 2x in een ruime en comfortabele meditatiehal die de vorm heeft van een achthoekige koepel. De kindvriendelijke wijk heeft al ruim 25 jaar een goedlopende basisschool met peuterspeelzaal. Meditatie vormt een integraal onderdeel van het lesprogramma. De ruim 100 leerlingen en het onderwijzend personeel mediteren dagelijks twee maal op school. De sfeer op school is uitzonderlijk normaal: blije kinderen die elkaar respecteren. Sociale problematiek zoals bijvoorbeeld pesten komt nauwelijks voor.
Verder heeft de wijk een uitstekend vegetarisch restaurant, een ruim gesorteerde biologische supermarkt, een uniek gezondheidscentrum op basis van AyurVeda en kent tal van bedrijven, kunstenaars en therapeuten.
Artikel 2
Spiritualiteit en werk
Dagelijks combineren ruim 400 mensen werk en spiritualiteit in Lelystad
Dat je door meditatie creatiever en ondernemender wordt blijkt uit het ongewoon hoog aantal kunstenaars en zelfstandigen dat de meditatiewijk in Lelystad telt.
Van alle wijken kent het sidhadorp procentueel misschien wel de meeste kunstenaars en ondernemers in Lelystad. Ook een grote succesvolle onderneming zoals Scarlet Telecom startte destijds vanuit een klein kantoor in deze wijk.

Vele kleinere en ook grotere bedrijven zijn hier gevestigd of ooit gestart. Van ICT adviseurs tot beton-elevatie, van masseurs tot specialisten in koelvloeistoffen voor de metaalindustrie, van grafisch vormgevers tot een vertaalbureau.
Uiteenlopende therapeuten en masseurs en veel kunstenaars werken vanuit de meditatiewijk. Daarnaast zijn er natuurlijk mensen met een reguliere baan, waarvan sommigen buiten Lelystad werken. Hoe moeilijk of makkelijk is het om vanuit het sidhadorp te forensen naar bijv. Amsterdam? Wegen de voordelen op tegen de nadelen?

Comments are closed.