Soorten roosters

Waarschijnlijk ben je wel bekend met het veerooster of ook wel het wildrooster genoemd. Dit rooster zie je in veel landelijke en bosrijke gebieden. Hier heb je veel wild en / of vee. Om te voorkomen dat vee of wild zo maar de weg op loopt heeft men het veerooster ontwikkeld. Dit rooster is uitermate geschikt om dieren van de weg te houden en deze op een veilige afstand te houden. Hoewel veel mensen denken dat dit rooster hetzelfde is, bestaat er wel degelijk een verschil tussen deze roosters. De staven van een veerooster liggen veel verder uit elkaar dan bij de meeste wildroosters. Een veerooster of wildrooster kan ook in een brug worden geplaatst. Wel is het zo dat deze brug dan apart moet worden gemaakt.

Looproosters

Voor zwembaden zijn looprooster geschikt. Een looprooster is een product dat vervaardigd is met traptreden en een looprooster. Door looproosters kan het water stromen. Handig, want het is niet de bedoeling dat het water op de loopbrug blijft staan, anders kan het spiegelglad worden en kunnen er ernstige ongelukken gebeuren.

Hondenrooster

Een hondenrooster kan worden gebruikt om honden buiten een bepaald gebied te houden. Denk maar aan speelveld voor kinderen. Kinderen zullen het erg vervelend vinden wanneer er telkens hondenpoep te vinden is rond de speeltoestellen. Veel mensen hebben hier echter maling aan en laten hun hond los rondlopen bij het speelveld. Om te voorkomen dat er nog honden op het speelveld komen, kan men de toegangswegen voor honden ontregelen door hier hondenroosters te maken. Het is niet bepaald hond vriendelijk, maar je bent zo wel verlost van hondenoverlast.

Comments are closed.