Sloperij branche

In Nederland zijn niet meer zoveel sloperijen te vinden als vroeger. Naar schatting zijn er in Nederland nog enkele tientallen bedrijven die grootschalig te werk gaan. Daarnaast zijn er nog vele kleine bedrijven, maar deze zijn niet altijd goed te traceren omdat ze niet altijd volgens de officiële regels opereren. In het verleden waren er veel meer sloperijen. In bijna ieder middelgrote stad kun je er wel één vinden. Dit is minder geworden door de wetgeving. Deze is in Nederland aangescherpt, omdat men vond dat het milieu in sommige gevallen werd geschaad.

Niet alleen vanuit Nederland is de wetgeving aangescherpt. Ook de EU was deze mening toegedaan en daardoor is besloten om de controles te verhogen en de wetgeving strenger te maken. Dit heeft er toe geleid dat veel bedrijven moesten stoppen, omdat het voor hen veel zou kosten om allerlei aanpassingen te doen om uiteindelijk toch als volwaardig bedrijf te kunnen opereren. Naar verwachting zullen de regels in de komende jaren nog strenger worden.

De meeste  bedrijven bieden wel veel service en zijn uitermate vriendelijk. Logisch, want de concurrentiestrijd is hevig. Bedrijven richten zich niet alleen op klanten uit de eigen regio. Nee, ze werken vaak ook landelijk met meerdere uitvalbasissen. Groot voordeel voor de consument. Ook worden de sloopauto’s meestal opgehaald bij de klant als deze moet worden gerecycled. Zo hoef je niet zelf naar vervoer te kijken, maar wordt dit allemaal voor jou gedaan. Ideaal en kostenbesparend, want een ritje naar een autosloperij met aanhanger is natuurlijk ook niet gratis.

Van der Ven Autorecycling B.V.: 0165-559230

Comments are closed.