Seo in webdesign

Seo of search engine optimization is de engelse term voor Google optimalisatie. Het is immers van groot belang dat je website hoog rankt in Google.

Enkele belangrijke tips:

– Denk goed na over de url voor je website, probeer hierin al enkele trefwoorden te plaatsen.

-Zet enkele trefwoorden in de title tag van je website

-De description-tag heeft weinig belang voor je ranking, maar moet wel heel duidelijk zijn. Deze is namelijk direct zichtbaar onder je titel in Google en overtuigt de websurfer om op je website te klikken.

-Schrijf een semantisch geschreven tekst, dit is een tekst waar trefwoorden in voorkomen maat toch aangenaam leesbaar is voor de bezoekers van je werbsite. Probeer de belagrijkste trefwoorden drie a vier maal in de tekst te zetten. Denk ook aan conbinaties van trefwoorden.

-Gebruik H1-tags en zet hier terug trefwoorden in (H1 is de titel van je webpagina). Gebruik wel maar één H1-tag per webpagina.

-Na de H1-tags zijn de H2-tags het belangrijkst, verwerk hier ook terug trefwoorden in. H2 tags mag je zoveel gebruiken als je wilt. Maak de zin wel niet te lang.

-Geef iedere afbeelding op je website een alt-name. Het zou zonde zijn deze optie te vergeten.

-Vraag backlinks aan bij bedrijfsrelevante websites

Met de combinatie van deze tips moet je er in slagen om een website na enkele weken op de eerste pagina van Google te krijgen

 

 

 

 

Comments are closed.