Schuifpui reparatie | Loopt uw schuifpui stroef?

Problemen met uw schuifpui? Schuifpui reparatie kan het verhelpen!

Velen kennen de voorkomende problemen wel met een schuifpui. De pui loop niet meer soepel, is verouderd of er is schade aan de schuifpui. Schuifpui reparatie zorgt er weer voor dat uw schuifpui soepel loopt en niet zo zwaar opent en sluit.

Zelf een schuifpui reparatie uitvoeren!

Het stroef lopen van een schuifpui komt vaak door versleten en/of verouderde wieltjes. Deze wieltjes dienen dan te worden vervangen. Maar hoe vervangt u de wieltjes? Dit is zeer afhankelijk van het type schuifpui. In de meeste schuifpuien is het mogelijk om deze vrij gemakkelijk te vervangen. Er hoeft dan verder weinig te gebeuren aan de constructie. Deze moet alleen iets ‘gelicht’ worden, en dan kunnen de wielen worden verwisseld.
Mocht het echter niet mogelijk zijn om de pui gemakkelijk te lichten, dan kunt u het wellicht door een specialist laten uitvoeren.

Problemen met het beslag

Opent en sluit uw schuifpui niet goed meer? Dan ligt de oorzaak vaak bij het beslag. Het is natuurlijk mogelijk dat er geen regelmatig onderhoud is gepleegd of dat het beslag niet goed is afgesteld.  In deze gevallen kan het huidige beslag nog worden gered door het beslag goed af te stellen en/of te smeren. Mocht het beslag versleten zijn, moet er worden gekeken naar een eventuele vervanging. In deze gevallen is het beslag helaas niet meer te redden.

Lekkage van de schuifpui

Ook lekkage aan de schuifpui kan natuurlijk voorkomen. In sommige gevallen is schade de oorzaak, maar het kan ook komen door een lekke ruit. Het glas moet dan vervangen worden. Het vervangen van glas is een secuur werk. Hierom is het niet verstandig voor de meeste mensen om dit zelf uit te voeren. Het glas en de plaatsing hiervan valt tevens niet meer onder de garantie als u het zelf plaatst! Denk bij het vervangen van het glas wel gelijk aan goed isolerend glas. HR++ dubbel glas is tegenwoordig het meest geplaatste isolerende glas!

Comments are closed.