Scheiding aanvragen, waar en hoe

Scheiding aanvragen? Heeft u plannen om een punt achter uw scheiding te zetten en een nieuw pad op te gaan? Een scheiding aanvragen hoeft niet al te moeilijk te zijn, daarom gebeurt het ook zoveel, maar er zijn wel dingen waar u tegen aan kunt lopen of waarop u uw zelf moet voorbereiden voor u aan een scheiding begint. Denk maar aan al die afspraken die er gemaakt moeten worden en aan de conflicten die er mogelijk kunnen ontstaan. In dit artikel leest u waar u een scheiding kunt aanvragen en hoe u dit het beste kunt doen. Ga snel verder lezen!

Scheiding aanvragen, waar en hoe?

Wellicht heeft u geen idee hoe u een scheiding moet aanvragen. Maakt u zicht geen zorgen; in principe is het redelijk simpel. Een scheiding wordt aangevraagd door middel van een verzoekschrift. Deze kunt u indienen bij de rechtbank via uw advocaat. Het toesturen hiervan kunt u in uw eentje doen of gezamenlijk met uw huidige partner. Een scheiding aanvragen is dus best makkelijk, maar  wel op dat als u zelf een (eenzijdig) verzoek toestuurt uw partner hier het niet mee eens kan zijn en dat u beiden een eigen advocaat moet regelen! In de toekomst is het misschien mogelijk dat scheiden ook zonder de bij komst van een advocaat kan, dus wellicht kunt u nog even daarop wachten.

Als u gaat scheiden

Nadat u een scheiding aangevraagd heeft en deze aanvraag  geaccepteerd is kunt u beginnen met het maken van afspraken en bijvoorbeeld met het opstellen van een ouderschapsplan. Er kan alleen heel veel misgaan doordat de gevoelens bij een scheiding vaak hoog oplopen. Daarom adviseer ik u om eens te kijken naar bemiddeling (mediaton). Dit is een vorm van scheidingshulp waarbij er tijdens ruzie en conflicten bemiddeld wordt en er meegedacht wordt met u over hoe u het beste tot een compromis- of meerdere compromissen kunt komen. U kunt hier meer over lezen door de links te raadplegen die in dit artikel gezet zijn.

scheiding aanvragen

Comments are closed.