Scheiden zonder advocaat mogelijk

Steeds meer stellen gaan uit elkaar en kiezen ervoor te scheiden zonder advocaat. Veel huwelijken stranden. Het proces van scheiden brengt naast emoties ook veel kosten met zich mee. Het huren van een advocaat is er hier een voorbeeld van. Toch is het niet verplicht om de scheiding via een advocaat te regelen. Tegenwoordig is het mogelijk om dit zelf te doen om kosten te besparen. Dat kan vooral uitkomst bieden aan stellen die vriendschappelijk uit elkaar gaan. Als dit niet meer mogelijk is wordt er veelal een mediation traject gestart. Dat kan los van elkaar geregeld worden.

Scheiden zonder advocaat bespaart kosten
Het aanvragen van een scheiding kan steeds vaker praktisch geregeld worden. Scheiden zonder tussenkomst van een advocaat heeft tegenwoordig de voorkeur. De kosten worden zo minder en het regelen neemt minder tijd in beslag. Dit zijn pluspunten die ervoor zorgen dat de praktische kant van een scheiding soepel verloopt. Een andere manier van kosten besparen is het aanvragen van een subsidie. Een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking heeft recht op een vergoeding van de overheid.

Benodigde documenten
Bij het scheiden zonder advocaat dient men zelf de benodigde papieren in orde te maken. Dit is afhankelijk van het geregistreerd partnerschap. Het kan soms lang duren voordat bepaalde stukken binnenkomen. Het is daarom verstandig om deze direct aan te vragen als beslist wordt te gaan scheiden. Scheiden zonder advocaat is voor velen de beste en meest eenvoudige mogelijkheid.

Comments are closed.