Rondreis Spanje (Andalusië) met kinderen

Een rondreis door Spanje met kinderen is het hele jaar een echte aanrader, want Spanje is zoveel meer dan alleen maar strand! Bergen, flamenco, oude steden en kastelen, Alhambra en… nog veel meer! Er is zoveel bijzonders te beleven! Daarnaast lekker eten, borrelen tot diep in de nacht, buiten leven met vrienden en familie. Dat is Spanje!

Hoe te bereiken?

Spanje is het hele jaar door perfect bereikbaar met het vliegtuig. Op Madrid en Barcelona kun je goed vliegen met KLM en Iberia. Deze steden en de rest van het land is echter ook perfect bereikbaar met goedkope maatschappijen als Ryanair, Vueling, Air Berlin als Transavia, die rechtstreekse vluchten aanbieden vanuit onder andere Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Maastricht, Groningen, Bremen, Brussel en Weeze. Zie meer details per provincie.

Beste vakantietijd?

Spanje kan je het hele jaar door bezoeken, hoewel de binnenlanden ’s zomers erg heet kunnen zijn en ’s winters erg koud. Dit laatste geldt ook voor het noorden en Catalonië. De Costa’s in het zuiden zijn echter het hele jaar perfect, aangezien ze een subtropisch klimaat hebben. Over het algemeen zijn de zomers voor Spaanse begrippen niet extreem heet en de winters niet erg koud. De maximumtemperatuur schommelt meestal rond de 30 graden in de zomer en rond de 18 graden in de winter. De zomermaanden en augustus in het bijzonder zijn wel hele drukke maanden, aangezien de stranden dan vol zitten met Spaanse vakantievierders.

Taal?

Spaans en op de toeristische plekken kun je je met Engels redelijk redden.

Geschikt voor kinderen?

Geschikt voor kinderen 0 – 12 jaar, heel goed te doen met de allerkleinsten.

Hoogtepunten?

Natuurlijk zijn de stranden van Spanje een hoogtepunt voor de kinderen, maar ook de historie met steden als Granada, Sevilla en Cordoba en de overweldigende natuur van bijvoorbeeld de Pyreneeën en de Sierra Nevada zijn zeker het bezoeken waard.

Bron: http://www.familyfuntravel.nl/rondreizen/spanje-rondreis

Comments are closed.