Reclaimed wood

De Engelse term reclaimed wood of reclaimed lumber staat voor hout dat al eerder is gebruikt. En dan wordt niet bedoeld dat het gaat om restanten die je bij een bouwmarkt koopt omdat er na het verzagen hout is overgebleven. Het gaat bij reclaimed wood om hout dat soms al tientallen jaren in gebruik is geweest en dat weer beschikbaar komt wanneer er bij voorbeeld een huis wordt gesloopt. De planken die gebruikt zijn voor vloeren en plafonds en dergelijke worden dan ingezet voor hergebruik.

Waar wordt reclaimed wood voor gebruikt?

Reclaimed wood wordt gebruikt voor alles waarvoor je hout kunt gebruiken. Het kan worden hergebruikt voor het maken van houten meubels als kasten, tafels en stoelen. Maar het kan ook worden gebuikt voor het leggen van een houten vloer. Omdat het produceren van hout kostbaar is en bovendien een flinke belasting voor het milieu is hergebruik van hout een goede manier om het milieu te sparen en zo een bijdrage te leveren aan duurzaamheid.

Waar kan ik artikelen van reclaimed wood kopen?

Stel dat je in je woning gebruik wil maken van reclaimed wood, dan kun je op internet zoeken naar bedrijven die dit aanbieden. Er zijn bedrijven die er vloeren van leggen en dus de benodigde materialen op maat gezaagd aanleveren. Het hout is ruw en onbewerkt en je kunt er dus na verwerking mee doen wat je wilt qua afwerking. Schilderen, lakken, beitsen, alles is mogelijk. Dit is wel afhankelijk van de houtsoort, laat je hierover dus vooraf informeren.

Comments are closed.