PNKV al 33 jaar actief voor Pools-Nederlandse integratie

De Pools Nederlandse Kulturele Vereniging is 33 jaar in Nederland actief. Het doel van de vereniging is het promoten van de Poolse cultuur tussen Polen en Nederlanders, integratie van beide nationaliteiten door elk jaar diverse feesten te organiseren zoals Nacht Kupała (Wianki ) in juni, het traditionele Poolse Andrea Feest in november, lezingen, concerten, expositie en sport-recreatie evenementen. Het jaarlijkse “Andrzejki”, een Poolse traditie, is al lang één van de gelegenheden waarbij onze leden elkaar met veel plezier ontmoeten. Dit geldt ook voor het gemaskerde bal met Carnaval. Ook de gezamenlijk doorgebrachte week- einden en onze literaire avonden vormen gelegenheden bij uitstek, waar de Pools-Nederlandse integratie volop bloeit.
Vier keer per jaar geeft de PNKV een eigen tijdschrift genaamd het Biuletyn uit. Het is een bron van veel informatie over de Poolse en de Nederlandse cultuur, geschiedenis, gewoonten, informatie over de actuele culturele evenementen, boeken en interviews met interessante mensen. We ondersteunen ook Poolse schrijvers. Dit doen we door het publiceren van hun boeken in Nederland. De PNKV is een tweetalige organisatie.
Polonus
Ook zijn we mede-organisator van de Verkiezingen van de Pool van het Jaar. De “Polonus” bestaat niet alleen uit de verkiezing van bekende vertegenwoordigers uit Polen die de onderscheiding toegekend krijgen. De “Polonus” is ook een poging om de dagelijkse inspanningen en moeite van onze landgenoten, die een voorbeeld zijn voor anderen, zichtbaar te maken en te mogen belonen.

Word lid van PNKV
Ben je creatief? Kun je schilderen? Kan je mooie teksten of gedichten schrijven? Wil je Poolse feesten, concerten, culturele, recreatie evenementen bezoeken of mede organiseren? Heb je andere interessante ideeën of talenten? Zoek je een nieuwe uitdaging? Kom bij ons! De PNKV helpt en ondersteunt Poolse artiesten, schrijvers en mensen met talenten! Bij ons kun je een eigen bijdrage leveren aan de Poolse maatschappij in Nederland en we zoeken leden!
Wil je het Biuletyn ontvangen met de artikelen geschreven in het Pools en in het Nederlands door journalisten, schrijvers, columnisten of lezers, word dan lid van de PNKV!
Het lidmaatschap
Het lidmaatschap kost 23,50 euro per één kalenderjaar. Betaling op bankrekening 4409915 met notitie lidmaatschap PNKV, IBAN NL75INGB0004409915 ING Bank N.V. Meer informatie is te vinden op www.pnkv.nl
Contact: pr@pnkv.nl of ledenadministratie@pnkv.nl

Comments are closed.