Personalisatie in de mode

Mode is nooit hetzelfde. Elk jaar zijn er wel weer nieuwe trends waarneembaar. Sommige zijn slechts kleine veranderingen, andere trends zijn weer geheel nieuwe stijlen. Waar we een paar jaar geleden allemaal Nike Air Max kochten, is het dit jaar de trend om helemaal je eigen stijl te ontwerpen. Vroeger was het overigens niet anders qua mode. We kunnen ons allemaal nog wel herinneren dat wijde broeken op een gegeven moment de mode waren, terwijl die later weer werden vervangen door skinny jeans of broeken met een slim fit pasvorm. Personalisatie is op dit moment in ieder geval hip en dat biedt heel veel kansen en ideeën. Zo kun je echt zelf je kledingstukken ontwerpen in plaats van te dragen wat bijna iedereen heeft.

Natuurlijk blijft mode ook gebonden aan grenzen. Het moet allemaal niet te gek worden en belangrijker nog; het moet wel bij elkaar passen. Maar wees vooral lekker vrij om je eigen kleding te selecteren, ontwerpen en finetunen naar jouw wensen. Neem nou de snapbacks. Die kun je tegenwoordig ook helemaal naar je eigen hand zetten. Zo’n snapback kopen is erg gemakkelijk met het grote aanbod dat er tegenwoordig is. Er zijn veel winkels te bedenken waar je een snapback kan kopen en er je eigen tekst of afbeelding op kan laten zetten. Naast snapbacks geldt dit overigens ook voor heel andere kledingstukken. Schoenen, truien en t-shirts bijvoorbeeld. Alles is tegenwoordig om te vormen tot een creatief en uniek kledingstuk.

Het combineren van verschillende stijlen kan ook zeer goed uitpakken en wordt breed geaccepteerd. Een iets oversized jas die een beetje aan twintig jaar terug doet denken met daarbij de nieuwste Asics? Kan allemaal, zo lang het bij elkaar past hoef je je niet tegen te laten houden. En wie weet ben je wel de nieuwe trendsetter.

Comments are closed.