Pelletkachel tegen hoge kosten

Pelletkachels zijn de nieuwste aanwinsten in de strijd tegen de hoge energiekosten. Het is een eigentijdse kachel gestookt op pellets. Hiermee bent u in staat om de energie kosten meer dan te halveren. Ouderwetse gezelligheid gecombineerd met de moderne technieken zorgt voor een rendement van minimaal 85 procent.

Een pelletkachel is een luxere uitvoering op een houtkachel en open haard. Door verbranding van houtkorrels (pellets) wordt er een aangename warmte en sfeer verkregen. Bij de pelletkachel wordt de toevoer van pellets afhankelijk van de warmtevraag volledig automatisch geregeld. De pellets worden met een draaiende vijzel in de vuurhaard gebracht.

Het ontsteken van de pellets gebeurt automatisch door een zogenaamde gloei spiraal. De ingebouwde ventilator zorgt ervoor dat er niet meer verbrandingslucht wordt toegevoerd dan voor een goede verbranding nodig is. Het rendement wordt hierdoor tot het maximum geoptimaliseerd.

Een pelletkachel verwarmt alleen de ruimte waar deze kachel in staat. Vaak wordt een pelle tkachel verward met een houtkachel, echter zijn dit totaal andere technieken. In deze kachel worden pellets gestookt. Deze pellets zien er uit als brokjes gemaakt van hout. De pelletkachel brandt op een paar van deze brokjes, wat een zeer goede verbranding geeft en daarmee een hoog rendement. Er wordt namelijk lucht langs de verbranding gestuurd, zodat de verbranding optimaal wordt. Dit is vergelijkbaar met bijvoorbeeld een CV ketel.

De warmte die een pelletkachel geeft is een deel straling. Tevens wordt er  warme lucht de ruimte ingeblazen met een ingebouwde ventilator. Hierdoor wordt de gehele kamer gelijkmatig verwarmd.

Wilt het het iets warmer hebben in huis of bedrijfspand dan kunt u de thermostaat van de kachel een graad hoger en automatisch gaat de pelletkachel iets harder branden. Een pelletkachel kopen biedt u dus vel voordelen t.o.v. andere kachels.

Comments are closed.