Paleo, een effectief dieet

Wil je afvallen en wel gewoon normaal blijven eten? Dan moet je zeker het paleo dieet volgen, want je kunt gewoon normaal en lekker blijven eten. De paleodieet is gebaseerd op de voeding van onze voorouders.

Puur natuur met Paleo

De paleo recepten bestaan alleen uit natuur voeding en je krijgt zo dus alleen puur natuur binnen. Onze voorouders aten ook alleen maar voeding uit de natuur en dit was dan ook veel gezonder. Ze hadden dan ook geen andere opties, want ze wisten niks van landbouw. Ze waren jagers en verzamelaars. Ze bleven op een stuk land en aten wat het de natuur hun gaf, wanneer het voedsel op was trokken ze weer verder.

Met het paleodieet word geprobeerd, om zo ducht mogelijk bij de dieet van onze voorouders te komen. Hun leefden immers veel gezonder en hadden niet de ziektes dat we tegenwoordig hebben. Onze lichaam is namelijk gebouwd om natuurlijke voeding te verwerken.

Lekker eten met Paleo recepten

Gezond eten is dan ook gewoon lekker eten. De paleo recepten zijn namelijk heel lekker en er zit veel variatie in. Er kan dan ook gewoon volop vlees en vis worden gegeten. Belangrijk hierbij is wel dat het natuurlijk is en er moeten dan ook geen conservatiemiddelen in zitten. De beste optie is dan om voor biologische vlees te gaan. Helaas mag er ook geen zout bij gebruikt worden, want onze voorouders hadden dat niet.
Online zijn er dan ook veel lekkere paleo recepten te vinden. De gemeenschap groeit elke dag en mensen zetten ook elke dag nieuwe paleo recepten online.

Comments are closed.