Op zoek naar een horecamakelaar!

Ik moest afgelopen zomer voor het eerst op zoek naar een horecamakelaar. Ik ben de eigenaar van twee panden in de binnenstad van Utrecht. Voor het ene pand hoop ik nooit een horeca makelaar nodig te zijn. Ik exploiteer het namelijk in de vorm van een underground club. Ik bezit het pand al zo’n drie jaar en het gaat nog altijd naar behoren. Als club moet je constant vernieuwen om weg te blijven van de horecamakelaar. Maar goed, mijn andere gebouw had net zijn functie als drukbezochte kroeg verloren en ik moest op weg naar de horeca makelaar. Ik baalde van dit verlies, want het was niet nodig. Het liep goed, de mensen hielden van de kroeg. Alleen de eigenaar sjoemelde met de cijfers en dit leidde tot de ondergang van deze horecagelegenheid. Ik ben met de horecamakelaar om de tafel gaan zitten om de vorderingen te bespreken. Ik wilde weten of hij een nieuwe huurder voor mij kon vinden. Elke horeca makelaar zal natuurlijk zeggen dat ze dit kunnen, maar hij had direct relevante contacten die hij aansprak. Binnen twee dagen stonden de eerste geïnteresseerden op de stoep. Ze hadden gehoord van het plotselinge faillissement van een sterk draaiende kroeg en hadden daarom interesse. De horecamakelaar heeft ze rondgeleid en binnen een week was alles in kannen en kruiken. De horeca makelaar had de huur verhoogd en het pand binnen twee weken verhuurd. Dat is klasse. De nieuwe huurders beloofden dat ik nooit meer de horeca makelaar zou hoeven in te schakelen. Dit bleek echter niet waar. Vanwege het succes in mijn eigen club besloot ik op zoek te gaan naar nieuwe investeringen. De huizenprijzen zijn de afgelopen tijd gedaald en een ondernemer moet nu investeren. Dat is wat mijn horecamakelaar ook adviseerde. Vandaar dat ik, in overleg met de horeca makelaar, twee boden heb gedaan op panden in de binnenstad van Utrecht. We gingen extra laag zitten en na wat onderhandelen is het ons gelukt om de panden te kopen. Via de horecamakelaar ben ik direct op zoek gegaan naar twee ondernemers die de panden wilden exploiteren. De interesse was groots en ik kreeg de mogelijkheid om de beste ideeën te kiezen. Ik wil natuurlijk niet binnen een paar maanden terug zijn bij mijn horeca makelaar. Tenzij ik zoveel geld verdien dat ik een nieuw pand kan kopen, maar dat zal het komende jaar waarschijnlijk nog niet gebeuren.

Comments are closed.