Ontwikkelingen in de technologie

Technologie blijft zich ontwikkelen. Honderd jaar geleden durfden we nog niet eens te dromen van wat er nu allemaal mogelijk is. Wie weet wat de wereld over honderd jaar allemaal te wachten staat.  De externe schijf is een voorbeeld van een van de ontwikkelingen die in de afgelopen decennia plaatsvonden. Op zo’n schijf kun je dingen opslaan, buiten je computer. Dit is handig want het zorgt ervoor dat je niet gelijk al je data kwijt bent wanneer je computer het begeeft.

In 1956 kwam de eerste harde schijf ooit op de markt. Deze had een diameter van ruim zestig centimeter en was in totaal dik een meter hoog. Het gekke: deze schijf kon slechts vijf megabyte opslaan! Tegenwoordig nemen harde schijven bijna geen ruimte meer in en kun je er gigantisch veel data op kwijt. Soms wel meerdere therabytes. Dit is bijna een half miljoen keer zo veel als op de harde schijf van vroeger. Moet je nagaan hoe technologie zich in zo’n relatief korte tijd kan ontwikkelen!

In de afgelopen vijftig jaar heeft technologie nog op veel meer manieren bijgedragen aan een makkelijker leven. Denk hierbij eens aan codering. Tegenwoordig kun je door middel van een qr code printer eenvoudig naar de juiste website of pagina gaan. Je kunt tegenwoordig zelfs betalen middels een qr code, of hiermee je tickets bij de bioscoop afhalen. Door de ontwikkelingen omtrent codering kreeg ook de logistiek een flinke boost. Op alle producten kun je een code plakken en met onze razendsnelle computers weten machines gelijk waar iets naartoe moet. Dit zorgt ervoor dat wanneer we iets bestellen, wij het vaak de volgende dag nog in huis hebben!

Heb je interesse in coderen en codeersystemen en ben je op zoek naar een bedrijf welke jou hier meer over kan vertellen? Neem dan gauw een kijkje op KBA-metronic.nl.

Comments are closed.