Ontdek de ruige wildernis in Botswana

De verwende vakantieganger staat op dit moment weer voor de grote keuze. Waar zullen we dit jaar nu weer eens op vakantie gaan? Vakantie is belangrijk. Ook al was het alleen maar om de sleur te doorbreken.

Als je alles al gezien hebt, moet je toch zeker Afrika eens overwegen. Afrika is prachtig en voor velen nog onontgonnen terrein. Van alle landen in Afrika is Botswana het meest uniek. Je vindt er ruige wildernis en een spectaculair deltagebied.

Botswana ligt ten noorden van Zuid Afrika. Omdat het voor het grootste gedeelte vlak en dor is met uitzondering van het oostelijke deel van het land, vind je daar de meerderheid van de bevolking.

Als je grote kuddes wilde dieren wilt zien rondtrekken is de Kalahari woestijn de aangewezen plek. Dit is echt een fantastisch schouwspel. Het wild trekt met grote getale van en naar de Okavango Delta, een wetland dat zijn water ontvangt vanuit Centraal Afrika.

Je kunt een rondreis Botswana doen langs de verschillende nationale parken, die het land rijk is. Chobe National Park is een van de grootste parken van Afrika. Dit park heeft verschillende ecosystemen en is de thuisbasis van enorme kuddes olifanten, buffels, zebra’s en een groot aantal roofdieren. In de droge tijd wordt veel wild waargenomen bij de Chobe rivier. In dit gebied worden veel safari’s georganiseerd in allerlei soorten en maten. Zo heb je wandelsafari’s tot bijvoorbeeld gamesdrives.

Bij een safari Botswana zijn er ook nog mogelijkheden tot luxe camperen in de Kalahari woestijn. Dit is echt voor de avonturiers onder ons want het is midden in het wild.

Je kunt ook, last but not least, de Victoria Falls bezoeken tijdens je rondreis.

Kortom: als je Botswana bezoekt, zul je je geen seconde vervelen. En je hebt heel wat te vertellen eenmaal terug in Nederland.

Comments are closed.