Ontbossing tegengaan

Omtrent het behoud van de aarde treden de laatste tijd steeds meer problemen op. Een hiervan is de ontbossing. Hiermee wordt bedoeld dat steeds meer bomen moeten worden gekapt, omdat de vraag naar hout gerelateerde producten blijft stijgen. Simpelweg komt dit ook doordat er steeds meer mensen bij komen op de aarde.

Door het kappen van de bomen verdwijnen ook grote delen van het leefgebied van dieren. Steeds meer soorten worden hierdoor met uitsterven bedreigd. Ook zorgt dit ervoor dat er steeds minder zuurstof op de aarde beschikbaar is, omdat bomen CO2 omzetten in zuurstof. Dit zal alleen pas een groot probleem worden over een hele lange tijd. Gelukkig vindt er tegenwoordig steeds meer en meer digitaal plaats. Hierdoor is het niet meer noodzakelijk om heel veel blaadjes uit te draaien met een printer en deze meeste mensen zijn zich hier ook van bewust om dit zo min mogelijk te doen.

Veel mensen denken dat het nog nodig is om een contract of een ander document wat ondertekend moet worden uit te printen en vervolgens weer in te scannen. Maar zelfs dit is verleden tijd door digitaal ondertekenen. Een handtekening hoeft niet meer handgeschreven te worden, maar kan ook elektronisch worden gezet. Dit bespaart nog meer papier, wat betekent dat er minder bomen gekapt hoeven te worden. Het zetten van een elektronische handtekening gebeurt met behulp van een verificatiecode. Het is wel van belang dat u uw digitale handtekening zet met een gekwalificeerd bedrijf, zoals MySolution. Dit betekent dat de digitale handtekening juridisch gelijk is aan een handtekening op papier. Op deze zelfde manier is het tevens ook mogelijk om je salarisstrook bij te houden.

Door gebruik te maken van een digitale handtekening zal het proces van documenten tekenen veel en veel sneller plaats vinden. Ook worden alle documenten vervolgens overzichtelijk bewaard, waardoor beide deze partijen nog eens zouden kunnen bekijken. Dus het brengt alleen maar voordelen met zich mee om voor deze milieuvriendelijke versie van de handtekening te kiezen.

Comments are closed.