Online poker spelen

Poker is wellicht één van de meest populaire en meest bekende casino spelen van de wereld. Bijna iedereen heeft wel eens poker gespeeld, hetzij online of offline.

Iedere pokerspeler heeft zijn eigen voorkeur. De ene speler verkiest de online pokerkamer omdat je zo kan spelen op je eigen tempo, zonder je te verplaatsen of je identiteit prijs te geven. De andere speler zal dan weer de spanning en de menselijke bluf verkiezen van een face-to-face pokerspel.

Het ontstaan van online poker

Het spreekt voor zich dat offline poker al langer bestaat dan zijn digitale tegenhanger.
Wanneer je vroeger een partijtje poker wilde spelen kwam hier heel wat voorbereidingswerk aan te pas. Je moet je spelers een uitnodiging versturen, een datum kiezen die iedereen goed uitkomt, een locatie vastleggen, een tijdstip uitzoeken, eten en snacks voorzien, zorgen voor een degelijke tafel en de nodige kaarten en chips,… en het lijstje gaat nog wel even door. Tegenwoordig is het niet meer evident om voor wat ontspanning eerst zoveel werk te verzetten. Vandaar dat het online poker spelen is ontstaan.

Online poker wordt gespeeld net als offline poker maar dan digitaal vanuit je eigen woonkamer.
Er zijn twee soorten online poker in omloop. Eerst heb je de online pokerkamer waar je live tegen andere online gebruikers kan pokeren doormiddel van een avatar. Daarnaast heb je ook online video poker. Hier speel je online tegen de bank. Online video poker is door de band genomen moeilijker. In tegenstelling tot de online pokerkamer kan je hier niet de volgende zet in het spel voorspellen door middel van het inschatten van je tegenspeler. Je hebt het spel minder in de hand waardoor poker hier eerder als een kansspel wordt omschreven in plaats van een tactisch spel.

Online poker heeft, ongeacht het type, heel wat voordelen in vergelijking met het fysieke pokerspel. Het laat de speler toe om het spel te spelen waar en wanneer hij wilt en op het tempo dat hij verkiest. Bovendien blijft de identiteit van de speler geheim. Bij online poker is het haast onmogelijk om vals te spelen. De poker software zal de speler behoeden om een actie te ondernemen die in conflict is met de spelregels van poker. Omdat je dus al spelende de regels van poker leert, wagen startende pokerspelers zich eerder aan online poker dan aan het fysieke spel.

Overstappen van online naar offline poker

Alle pokerspelers zijn het er over eens dat de omschakeling van online naar offline poker niet voor de hand ligt. Ondanks het feit dat de spelregels van beide spelen dezelfde zijn verschilt het daadwerkelijke spel op verscheidene  vlakken.
Bij online poker is het bijvoorbeeld mogelijk om met meerder handen tegelijkertijd te spelen, dit noemen we multi-hand poker. Dit wilt zeggen dat je met meerdere handen tegelijk kan spelen of verspreid over verschillende spelen en toernooien. Alles hangt hier af van je eigen vaardigheden en snelheid.

Het grootste verschil dat je zal moeten overbruggen om van de online variant naar de reële versie te stappen is het in acht nemen van de fysieke aanwijzingen van je tegenspeler. Tijdens het spel Texas Hold’em Poker zijn het net die aanwijzingen die jou de jackpot kunnen ontzeggen. De meeste online pokerspelen proberen die menselijke interactie ergens te kopiëren door live online spelers en chatboxen in de pokerkamer te integreren.

Of deze tegemoetkomingen je effectief kunnen voorbereiden op een ouderwets potje poker blijft echter de vraag.

 

Comments are closed.