Omdat niet alles draadloos is: een kabelgoot

Helaas is de wereld nog niet zo ver, dat alle elektronische apparaten zonder snoeren kunnen functioneren. Je ontkomt er dus op dit moment niet aan om kabels te gebruiken. Omdat je vaak te maken krijgt met een wirwar van snoeren, biedt een kabelgoot hiervoor een oplossing. En nee, deze zijn niet alleen om te gebruiken op kantoor. Vandaar een aantal tips om zodat je snoeren wegwerken kunt.
Neem een willekeurige Nederlandse woonkamer en in het bijzonder de plaats achter het televisietoestel. Daar staan een digitale ontvanger, misschien een mediacenter of een computer en een spelcomputer. Allemaal snoeren en op de een of andere manier raken ze altijd in de knoop. Een kabelgoot voor je tv biedt veel mogelijkheden om je snoeren weg te werken.
Het wegwerken van snoeren is niet het enige voordeel van een kabelgoot. Een ander voordeel is dat je met behulp van een goot en andere handige oplossingen de mediahoek goed kunt ordenen.

Maar wat gebruik je nu precies waarvoor?

kabelgoot

Kabelgoot tv

De naam tv kabelgoot suggereert dat je deze alleen gebruiken kunt voor de snoeren van jouw televisie. Niets is minder waar. Zie deze kabelgoot als een oplossing voor alle kabels die je achter de televisie hebt liggen. Dit zijn niet alleen de kabels van het televisietoestel zelf, maar ook van de andere apparaten die je in de buurt van jouw televisietoestel hebt staan. Een mooie manier om de snoeren weg te werken, die je misschien ziet wanneer je op de bank televisie aan het kijken bent.

Met de kabelgoot voorkom je dus in feite een lelijk uitzicht. Iets dat wel degelijk belangrijk is als je waarde hecht aan een opgeruimd huis. Maar is de goot alleen voldoende? Doe je er niet verstandig aan om ook na te denken over de aanschaf van een kabelklem (het liefst meer dan een) of een kabeldoos om zo alles zo optimaal mogelijk te ordenen en weg te werken? Laten we kijken wat de mogelijkheden zijn, om de kabelgoot voor de tv te combineren.

Kortom: een must have, die kabelgoot!

Kabelklem

Voordat een snoer richting de kabelgoot geleid kan worden is er misschien een kabelklem die een oplossing biedt voor losliggende snoeren. Deze zorgt ervoor dat het snoer vast blijft liggen en voorkomt slijtage. Bovendien zorg je ervoor dat er niet te veel spanning op komt te staan waardoor er aan getrokken kan worden. Niets is vervelender dan een televisietoestel dat kapot gaat, omdat het dankzij de spanning op de snoeren, komt te vallen. Bovendien kun je meerdere snoeren tegelijkertijd naar de kabelgoot leiden.Bovendien voorkom je hiermee gevaarlijke situaties.
Kabeldoos

Iets waarmee je wellicht geen rekening gehouden had, dat zijn de verlengstekkers. Dit is een mooie manier om jouw elektriciteitsblokken weg te werken. Tenzij je natuurlijk een stuk of zes stopcontacten tot je beschikking hebt – iets dat de meeste mensen overigens niet hebben. Een kabeldoos monteer je achter de televisiekast, om zo de snoeren te geleiden naar de verlengstekker. Deze kun je dan weer met klemmen geleiden naar de kabelgoot achter je televisie.

Computer

De meeste mensen kennen de kabelgoot van het kantoor. Achter de computer of het bureau bevindt zich een dergelijke kabelgoot. Op het bureau zelf is het een wirwar van snoeren van muis en toetsenbord, waarmee vaak ruzie gemaakt wordt. Een kabelgoot, kabelklem en een kabeldoos bieden ook voor kantoor een goede oplossing.
Overigens hoeft de kabelgoot zich niet te beperken tot de werkplek als het om de computersnoeren gaat. Ook thuis kunnen de snoeren van de computer netjes weggewerkt worden. Zelfs wanneer er een laptop gebruikt wordt in combinatie met een extern beeldscherm, muis en toetsenbord is het de moeite van het overwegen meer dan waard.

Mooi

Bij een kabelgoot en verwante onderdelen denken de meeste mensen nog steeds aan dat aluminium dat er lelijk uitziet. Nu kijk je niet vaak tegen een kabelgoot aan, als het goed is. Toch wil het oog ook wat. Gelukkig zijn er vandaag de dag verschillende mooie designs om uit te kiezen. Dat geldt ook voor de verschillende prijssoorten. Een scherp geprijsde kabelgoot en verwante artikelen zijn overigens niet van mindere kwaliteit.

Veiligheid

Tot slot dan nog even doorgaan op veiligheid. Naast de eerder benoemde afname van de spanning op de snoeren is er nog een ander veiligheidsaspect waarmee je rekening moet houden. Kinderen kunnen niet meer zomaar gaan spelen met de snoeren achter de televisie of computer. Ook kunnen huisdieren er niet meer gebruik van maken wanneer zij hun tanden willen slijpen. Berucht is de schade aan snoeren veroorzaakt door konijnen.
Levensgevaarlijk. Niet alleen voor kinderen en huisdieren, want de schade kan ertoe leiden dat er op een later moment brandgevaar kan ontstaan door de beschadigde snoeren. Ouders van jonge kinderen denken vaak aan de hoekjes op de tafels om hun kroost te beschermen tegen vallen. Ook heel erg belangrijk natuurlijk. De vraag is of je niet nog verder moet denken. Schoonmaakspullen laat je immers ook niet onderin het gootsteenkastje staan, toch? De kabelgoot tv, de klem en de doos moeten het minder interessant maken om ermee te gaan spelen. Een veilige gedachte.

Comments are closed.