Nieuwe aanpak nodig kantoorinrichting en projectinrichting

Het nieuwe werken brengt nieuwe uitdagingen met zich mee op het gebied van kantoorinrichting en projectinrichting. Doordat veel gewerkt wordt in een open ruimte is het van belang flexibele afscheidingwanden te gebruiken. Hierdoor kunnen indien nodig ruimtes worden gecreëerd voor bijvoorbeeld vergaderingen. Ook wordt er meer aandacht besteedt aan ergonomie en design. Omdat de meubelen voor iedereen zichtbaar zijn is het belangrijk een uitnodigende ruimte te creëren. Er zijn een aantal eisen waaraan de nieuwe kantoorinrichting of projectinrichting dient te voldoen.

Comfort en stijl belangrijk bij projectinrichting
Uit onderzoek blijkt dat werknemers beter presteren als zij comfortabel werken in een inspirerende omgeving. De meubels in de kantoorinrichting dienen om deze reden ergonomisch verantwoord te zijn om het comfort te bieden. Hierdoor worden veel klachten voorkomen en kosten bespaard. Vroeger werd ergonomisch verward met stijlloos. Tegenwoordig zijn er veel creatieve en stijlvolle meubels op de markt die een perfecte fitting hebben om een hele dag te kunnen werken. Het overleg vindt tegenwoordig ook veel op andere manieren plaats. Een bank is zeer geschikt om een informele sfeer te creëren en draagt bij aan een goed gesprek.

Open kantoorinrichting nodigt uit tot interactie met collega’s
Inspiratie op de werkvloer is belangrijk om motivatie te behouden blijkt uit de cijfers. Ook blijkt dat interactie onder collega’s hierbij een grote rol speelt. Door een open projectinrichting te creëren wordt snel overleg tussen collega’s van verschillende afdelingen mogelijk gemaakt. Om een snelle vergaderruimte te creëren wordt veel gebruik gemaakt van flexibele wanden en verrijdbare meubels. Een open kantoorinrichting zorgt voor een positieve uitdaging bij projectinrichting.

Comments are closed.