Natuurlijke supplementen chroom, creatine en collageen.

Creatine is een lichaamseigen stof

Creatine is de energie leverancier van de spiercellen en de zenuwcellen. Zoals het tussen kopje al verklapt is het een lichaamseigen stof. Dit betekend dat het lichaam het stofje zelf ook aanmaakt maar je kunt het hier ook kopen. Het lichaam haalt creatine bijvoorbeeld uit vis en vlees. Voeding waar normaal gesproken veel creatine in zit zijn biefstuk en zoute haring. Het wordt in verschillende sporten gebruikt voor zijn energie leverende werking. Dit komt omdat het een hele sterke kortdurende kracht inspanning kan vergemakkelijken. Het word vooral gebruikt bij sporten waar korte krachtige inspanningen geleverd moeten worden. Omdat creatine een lichaamseigen stof is staat het niet op dopinglijst of de geneesmiddelen lijst.

Chroom is een natuurlijk product

Chroom helpt je om meer energie uit je voeding te halen. En dan voornamelijk koolhydraten en vetten. Je kan het hier bestellen maar in voeding zit het dus ook chroom. Denk aan broccoli en volkoren producten. Producten waar van nature veel suiker inzit kun heeft op zijn beurt weer een nadelige invloed op het chroom. Het kan de honger wegnemen waardoor het stofje ideaal is voor iedereen die die op zijn of haar streefgewicht zit of bezig is om wat kilo’s af te vallen. Dit komt vooral omdat je minder trek hebt. Daarom is het makkelijker om van snacks en tussendoortjes af te blijven.

Collageen voor uw huid

Collageen is een eiwit dat het meest belangrijke bindweefsel is van ons lichaam. Maar vergeet niet er zijn enorm veel verschillende soorten collageen. Deze (klik op de link om te kijken welke) is bijvoorbeeld voor consumptie. Of beter gezegd het is een supplement dat bestaat uit collageen. Het komt dus voor in ons lichaam? Sterker nog je huid, botten, kraakbeen en tanden bestaan meer dat grotendeels uit collageen. De huis in het bijzonder is voor ongeveer 70 procent opgebouwd uit collageen. Het houd de huid stevig en soepel. Tot ongeveer de leeftijd van 25. Daarna neemt het goedje sterk af en word de huis slapper. Rimpels kunnen dan ontstaan.

Comments are closed.