Naar de garage of naar de sloop?

Als je auto niet meer op de weg verantwoord is en dus niet door de APK komt of dat een onderhoudsbeurt wel erg veel geld gaat kosten kun je een aantal dingen doen. Je kunt kiezen om de sloperij in te schakelen. Voordat je dit doet moet je op een aantal punten letten. Een sloopauto Rotterdam mag namelijk niet meer de weg op. Het is onverantwoord eigenlijk. Het maakt dus niet uit waar, de auto mag gewoon absoluut niet meer op de weg komen. Doe je dit wel dan kun je sneller ongelukken veroorzaken, omdat de auto niet volledig veilig meer is. Ook kun je nog eens een fikse boete ontvangen.

Wanneer de auto bij de sloperij is moet je zorgen dat je van het betreffende bedrijf altijd een vrijwaringbewijs krijgt. De medewerkers van de sloperij gaan hier over en maken deze voor je i orde. Dit bewijs laat zien dat jij afstand hebt gedaan van de auto en jij niet meer de eigenaar bent. Dit bewijs moet je dus altijd krijgen.

Hoe breng je een sloopauto weg ?
Zoals hier boven al duidelijk staat vermeld weet je dat niet meer de weg rijden met een sloopauto. Maar dit is geen probleem want 99 % van alle autosloperijen in Nederland komt de sloopauto Amsterdam gewoon bij je ophalen. Dit doen ze met een sleepwagen of takelauto. En je kunt meerijden als je wilt. Bij de sloperij zelf wordt gekeken hoeveel de auto waard is. En de uiteindelijke prijs kan eigenlijk pas worden bepaald als deze hij helemaal uit elkaar is gehaald. Zorg daarom dat je het over de prijs eens bent. Wanneer de auto uit elkaar is gehaald ben je te laat.

Comments are closed.