MYCALORIECOACH BEWEEGT VANAF VANDAAG IN NIEUW JASJE

Vanaf vandaag beweegt MyCalorieCoach zich in een nieuw jasje.  Het succesvolle  gezondheidsprogramma voor de registratie van sport en voeding, met meer dan 70.000 gebruikers in Nederland, lanceert vandaag haar geheel vernieuwde gratis online versie inclusief een nieuwe App Store.

 

De iTunes voor gezondheid

“MyCalorieCoach is de iTunes voor gezondheid”, aldus directeur Christian Branbergen. “We hebben ruim anderhalf jaar ontwikkeld aan de nieuwe versie met gezondheidsapps.” De nieuwe versie vervult de behoeften van diverse gebruikersgroepen. In plaats van één programma voor iedereen is er nu een basisprogramma dat naar eigen inzicht uitgebreid kan worden. Deze basisversie is gratis. Hiermee kan gewicht en voeding bijgehouden worden. Door Apps te activeren kan de gebruiker extra functionaliteiten toevoegen. Zo zijn er Apps voor het bijhouden van sportprestaties en bloeddruk maar ook Apps die grafieken en rapportages maken.
Champions league clubs

Met de ‘Sport App’ van MyCalorieCoach begeleiden Champions league clubs hun spelers op het gebied van voeding en sport. Voeding- en sportcoaches kunnen de voeding en trainingsresultaten van hun spelers op afstand volgen, rapportages maken en aanwijzingen geven.

 

Diëtisten, voedingsconsulenten en personal trainers

Met de ‘Begeleiders App’ activeren diëtisten, voedingsconsulenten en personal trainers een online registratieplatform voor voeding en sport. In hun eigen omgeving bepalen ze welke mogelijkheden de cliënten allemaal kunnen gebruiken. Vervolgens kunnen cliënten per dag invoeren wat ze eten en bewegen zodat de begeleider een goed beeld krijgt op de voorgang en feedback kan geven.

Bewuste consumenten

Mensen die willen werken aan hun gezondheid, gewicht of sportprestaties kunnen met de ‘Voortgangs App’ volgen of ze hun doel bereiken en waar ze nog aan moeten werken. Met deze App maak je in een handomdraai geavanceerde grafieken van het verloop van je gewicht, energie en voedingswaarden.

 

 Samen het doel bereiken

Dankzij het ‘Buddie’-scherm beschikt de nieuwe versie over een sociaal component. Gebruikers kunnen hier ervaringen met elkaar delen en samen aan hun persoonlijke gezondheidsdoel werken.

 

Historie

MyCalorieCoach werd in 2002 als eerste voedings- en sportregistratiesoftware in Nederland gelanceerd op het web en CD-Rom. Sindsdien heeft het bedrijf meer dan 70.000 gebruikers aan zich weten te binden die MyCalorieCoach gebruiken voor voeding en sportregistratie. MyCalorieCoach is een product van Dataprovider.com, een bedrijf gespecialiseerd in werkbare data- en analyseoplossingen met kantoren in Groningen, Amsterdam en New York.

Comments are closed.