Milieuvriendelijk dak is beter

Sommige mensen hebben geld over en weten niet goed wat ze ermee kunnen. Een van de dingen die je dan met dat geld kan doen is door het allemaal in je huis te investeren. Een van de dingen aan je huis waar je dat dan in kan investeren is in het dak van je huis. Er zijn verschillende alternatieven voor het overbekende pannendak waar je dat geld in kan investeren die bijna allemaal milieuvriendelijker zijn dan een pannendak. Zo is een rietendak een goed alternatief voor een pannendak.

Een rietendak is een goede investering omdat een rietendak beter isoleert dan het veelgebruikte pannendak. In de winter blijft het daardoor langer warm in huis en kan er bespaard worden op stookkosten en in de zomer blijft het daardoor makkelijker koel in huis waardoor er bespaard kan worden op kosten om het huis koel te houden.

Daarnaast is een rietendak goed omdat het voor een sfeer zorgt. Een rietendak heeft de mooie eigenschap om met het weer mee te kleuren. Zo kleurt het dak lichter als de zon er op schijnt en kleurt een rietendak donkerder als het regent. Het belangrijkste aan een rietendak is uiteindelijk dat de meeste rietsoorten bijna volledig biologisch afbreekbaar zijn waardoor een rietendak milieuvriendelijker is dan een pannendak.

Het nadeel van een rietendak is dat het meestal duurder is dan een pannendak. In aanleg is een rietendak ongeveer twee keer zo duur als een pannendak. De voordelen van het rietendak moet je daarom wel op vinden wegen tegen het totale kostenplaatje. De totale kosten zijn uiteindelijk ook afhankelijk van de levensduur van het dak en die is afhankelijk van het rietdekkersbedrijf, of het dak goed wordt onderhouden en van de weersomstandigheden en is daarom erg moeilijk om te voorspellen. Wel kan worden gezegd dat een rietendak meestal tussen de vijfentwintig en de vijftig jaar meegaan.

Comments are closed.