Mijn computer werkt traag, wat kan ik daar aan doen?

Wanneer u merkt dat uw computer trager begint te werken dan wanneer u hem voor het eerst gebruikte heb ik hier kort enkele tips op een rijtje gezet wat u eventueel kan doen. Dit zijn enkele tips die gebruikt kunnen worden voor een eenvoudige computer herstelling.

Computer herstellen

–          De computer opnieuw opstarten

Een eerste eenvoudige tip is het gewoon eens heropstarten van uw computer. Dit kan reeds een groot verschil maken wanneer u uw computer reeds enkele weken niet volledig opnieuw opgestart hebt.

–          Achtergrondprogramma’s afsluiten

Een van de meest voorkomende redenen waarom een computer trager werkt dan gewoonlijk is dat er mogelijks meerdere programma’s ongewenst op de achtergrond draaien. Dit kan u eenvoudig bekijken door via “msconfig” te kijken welke programma’s telkens opgestart worden wanneer uw computer opstart. Wanneer u beschikt over een antivirus of anti malware programma, is het belangrijk ervoor te zorgen dat het geen scan uitvoert wanneer dat niet aan de orde is. Dergelijke scans vertragen de werking van uw computer enorm.

–          Verwijder tijdelijke bestanden

Wanneer u uw computer zoals gewoonlijk gebruikt, opent u meerdere programma’s, webpagina’s,… worden tijdelijke bestanden opgeslagen op de harde schijf. Deze tijdelijke bestanden regelmatig verwijderen heeft een positieve invloed op de werksnelheid van uw computer.

–          Zorg voor voldoende lege ruimte op uw harde schijf

Op die manier komt uw computer niet in de problemen wanneer hij gebruikt maakt van tijdelijke bestanden om de vlotheid van werken op te krikken. Zorg er op zijn minst voor dat u altijd zeker over 1 GB vrije ruimte op uw harde schijf beschikt.

–          Defragmenteer uw harde schijf regelmatig

Op die manier zorgt u ervoor dat de bestanden die bij elkaar horen ook wel degelijk bij elkaar blijven. Dit zorgt ervoor dat wanneer u iets op zoekt op uw computer, uw computer niet zolang hoeft te zoeken om de juiste bestanden terug te vinden.

–          Scan regelmatig op virussen en malware

Net zoals het aangeraden is regelmatig een volledige virusscan op uw computer uit te voeren is het belangrijk een malware scan uit te voeren. Malware zorgt er veelal voor dat uw computer nodeloos vertraagd wordt.

–          Update windows

Zorg er altijd voor dat wanneer er nieuwe updates van Windows gelanceerd worden dat u deze updates zo vlug mogelijk installeert. Meestal gebeurt dit volledig automatisch. Dit zorgt er niet alleen voor dat uw computer op de vlotst mogelijke manier werkt, maar zorgt er ook voor dat u telkens beschikt over de meest recente beveiligingsupdates.

Dit waren enkele tips waarmee u zelf kan zorgen dat uw computer zo goed mogelijk onderhouden blijft. Indien u na het toepassen van deze tips nog altijd ondervindt dat uw computer te traag werkt, is het misschien nuttig eens contact op te nemen met een computer hersteller. Misschien dient er wat extra RAM-geheugen aan uw computer toegevoegd te worden of is er een ander hardwarematig probleem.

Comments are closed.