Metalen roosters

Metaal wordt overal voor gebruikt. Denk aan bijvoorbeeld metalen roosters, gaas, hekwerken, meubels, accessoires en nog veel meer. Je kunt het zo gek niet bedenken of er komt metaal in voor. Er bestaan diversen soorten metaal, de meest voorkomende soorten zijn: ijzer, roestvrij staal, lood, aluminium of koper.

Hekwerken en tuinmeubels en accessoires

Het metaal ijzer wordt veel gebruikt in tuinen. Het kan gebruikt worden voor een moderne look, maar ook een klassieke sierlijke look met prachtige ornamenten aan bijvoorbeeld het hekwerk is mogelijk. Meubeltjes, zoals een mooi bankje bij de vijver of voor het raam kun je krijgen in kunststof, hout maar ook in ijzer. IJzer heeft net even een chiquer uiterlijk en is goed schoon te houden. Het kan op den duur wel gaan roesten op plekken waar de coating is afgebladderd door het weer. Het is verstandig om het dan, waar nodig, even bij te werken met een lak. Ook accessoires van ijzer zijn prachtig in de tuin, zoals een mooie kaarsenstandaard of een mooie buitenlamp. Het nadeel van ijzer is dat het een zwaar materiaal is, waardoor het lastig is om te verplaatsen.

Gieten van metalen roosters

Metalen worden gegoten om de benodigde vorm te krijgen. Auto’s, tafelpoten, ornamenten voor hekken of lampen, metalen roosters, buizen, bronzen beelden. Het wordt allemaal gegoten in een gieterij. Een gietproces is een ingewikkeld proces, waarbij alle aspecten goed moeten zijn. Bij het gietproces moet veel energie worden toegevoegd, daarom is het vanuit bedrijfseconomisch oogpunt van belang dat het proces in een keer goed verloopt.

Comments are closed.