Meer inbraken in de zomervakantie

Vakantiegangers opgepast; in de zomer ligt het aantal inbraken altijd een stuk hoger. Inbrekers profiteren ervan dat veel mensen die op vakantie gaan hun huis niet goed afgesloten en slecht bewaakt achterlaten. Er bestaan echter veel maatregelen die u kunt treffen om de kans dat er bij u wordt ingebroken tijdens uw zomervakantie flink te verkleinen.

Hang- en sluitwerk van deze tijd

Wanneer hebt u voor het laatst uw hang- en sluitwerk (Homepagina link) laten vervangen? Bij die vraag fronsen veel mensen vaak hun wenkbrauwen en kunnen niet meer herinneren wanneer dat ook alweer was, omdat het al zo lang geleden was. Vergeet niet dat inbrekers zeer inventief zijn en allerlei trucs uitvinden om sloten open te breken. Vooral het openbreken van verouderde sloten is voor hen vaak een gemakkelijke klus. Het nieuwste hang- en sluitwerk voor uw woning beschikt over nieuwe slimme systemen waar inbrekers vaak nog geen oplossing voor hebben. Vraag eens naar de mogelijkheden bij uw erkende slotenmaker in de buurt.

Overige anti-inbraaktips voor de vakantietijd

Het klinkt misschien overbodig, maar sluit voor u weggaat alle deuren en ramen goed af. U zult nog verbaasd staan van hoe vaak iemand een deur of een raam vergeet. Doe ook altijd het nachtslot op de voordeur en laat nooit een sleutel in de binnenkant van het slot steken. Houd er voor u weggaat ook rekening mee dat vooral een schuifpui zeer inbraakgevoelig is. Is uw schuifpui voorzien van modern en goedgekeurd sluitwerk? Denk aan een degelijk penhaakslot en een barrièrestang aan de binnenkant die ervoor zorgt dat het zomaar openschuiven van de schuifpui onmogelijk is. Ook zijn er nog steeds mensen die een sleutel verstoppen onder de deurmat of een bloempot, dit zijn de eerste plaatsen waar een inbreker kijkt. Dus nooit doen!

Comments are closed.