Meer data, minder SMS tijdens jaarwisseling

Jaarwisseling 2015 in cijfers

T-Mobile heeft meldt dat klanten in totaal 2.230.597 telefoongesprekken hebben gevoerd tussen 0.00 en 02.00 uur, tijdens het piekmoment van de felicitaties voor het nieuwe jaar. Het aantal sms-berichten is niet apart meer bijgehouden.

jaarwisseling-2015-2conference

Klanten verstuurden in totaal 8470 GB aan data wat ongeveer gelijk staat aan 8,5 miljoen foto’s. Het dataverkeer lag meer dan 182 procent hoger dan op een normale woensdagnacht tussen 0.00 en 02.00 uur. Normaliter is dat een tijdstip waarop het juist erg rustig is op het netwerk, daarom zegt dat getal weinig. Problemen hebben zich ondanks deze uitbarsting van data niet voorgedaan.

KPN verwerkte bijna drie keer zoveel dataverkeer dan een jaar geleden en handelde het grootste deel af over het nieuwe LTE. Het totale aantal telefoongesprekken bleef met 5 miljoen op ongeveer hetzelfde niveau als vorig jaar tijdens de jaarwisseling, het totale aantal sms’jes daalde wel van 8,5 miljoen een jaar geleden naar minder dan 6 miljoen.

Vodafone heeft gemeldt dat er 55 procent meer dataverkeer over het netwerk liep als vorig jaar tijdens de jaarwisseling, in totaal ruim 31 TB in een ruimere tijdsperiode, van de gehele avond en nacht. Het aantal telefoongesprekken daalde met 3,6 procent tot ruim boven de 7 miljoen en er werden 30 procent minder sms berichten verstuurd dan vorig jaar, ruim 15 miljoen.

Hieruit blijkt dat SMS zijn langste tijd heeft gehad en dat de meeste mensen, zeker de generatie onder de 30, nieuwjaarswensen per mobieltje voornamelijk via whatsapp en Facebook messenger stuurt.

Voor telecom nieuws en informatie omtrent telefonie nieuws en onze dienstverlening op het gebied van telefonisch vergaderen ga naar onze websites, klik op 2Conference.nl voor de Nederlandse website en op 2Conference.be voor de Belgische website

Comments are closed.