Manege van mijn vrouwtje

Mijn vrouw en ik hadden afgelopen zomer een aantal katrollen nodig. Een katrol is een werktuig waarin de trekrichting van een touw wordt veranderd. Vooral in de zeevaart staat de katrol ook wel bekend onder de naam ‘blok’ of een jijn. De katrol wordt ook wel vergeleken met een hefboom. Dit omdat een kleine kracht over een grote afstand omgezet wordt, in een grote kracht over een kleine afstand. 

Mijn vrouw en haar manege

Mijn vrouw had de katrollen nodig voor in haar manege. Zelf heb ik geen idee waar ze het voor gebruikt, maar dat zij het zo spoedig mogelijk thuis geleverd wilden zien worden wet mij al snel duidelijk. Via het internet kwam ik bij een klein metaal shop, waarbij ze de katrollen per stuk verkochten. Op deze manier kon ik het precieze aantal aan katrollen bestellen en bovendien werden de producten ook nog eens snel geleverd. Vele mensen zullen niet eens bekend zijn met het woord ‘katrol’, maar ook dit zijn producten die hedendaags gewoon op het internet te bestellen zijn.

Wil je meer weten over katrollen of wil jij bijvoorbeeld gemakkelijk en snel online karabijnhaken kopen? Klik voor meer informatie over een karabijnhaak op de linkjes in dit bovenstaande artikel!

Comments are closed.