Linkbuilding 2014

1. Variatie anchor

Een “anchor” is het woord waarmee naar een website gelinkt wordt. De “anchor” van deze link is “linkbuilding” De anchortekst is belangrijk, omdat het zoekmachines een indicatie geeft waarom u linkt en waarover de pagina gaat. Wanneer u bij elke linkaanvraag webmaster vraagt om te linken met jouw keywoord, dan kunnen er belletjes afgaan bij zoekmachines. Uw linkprofiel is namelijk niet meer natuurlijk als alle linkjes 1 keywoord hebben.

2. Variatie websites

Dit advies is al jaren van toepassing. Maar we vertellen het voor de zekerheid nog een keer. Linkjes van alleen directories zijn niet afdoende om duurzaam in de top 10 te komen. Er zijn linkjes nodig van blogs, directories, bedrijvengidsen, sociale media etc. Overal waar je logischerwijs een link kan plaatsen… doen. Maar niet op 1 type site!

3. Relevantie

Met het steeds beter wordende algoritme van Google is het ook steeds minder lonend om linkjes aan te vragen of plaatsen op websites/pagina’s die geen inhoudelijk verband hebben met de site waar u naar linkt. Het heeft dus weinig zin om van de Christine Le Duc website een linkje te krijgen naar een website over kamerplanten.

4. Autoriteit

De tijd dat uw website hoog kwam met linkjes op startpagina clones is voorbij. Linkjes van sites met autoriteit, dat is waar het om draait! De autoriteit kunt u enigszins van de PageRank afkijken (maar hecht daar niet veel waarde aan) en kunt u zien aan links naar de website, leeftijd van de website etc. Een goed online marketeer ziet in 1 minuut of een website autoriteit heeft of niet.

Wat in ieder geval afbreuk doet aan de autoriteit en dus waarde van de links is de hoeveelheid links die er op een website staan. Als een website al honderden links naar andere websites heeft, dan worden alle links in waarde gedevalueerd. De waarde is dus minimaal. Ook links die verkregen worden door middel van linkruil hebben weinig waarde.

De beste link is dus een link van een qua onderwerp gerelateerde website met een hoge autoriteit en met weinig uitgaande links. Dat is geen makkelijke opdracht! U kunt altijd een linkbuilder vragen om u te helpen! U kunt ook zelf leren hoe het werkt op een linkbuilding blog!

Comments are closed.