Leven zonder internet: autoverkoop staat stil

Uit onderzoek is gebleken dat in 2005 78% van Nederlanders internet thuis hadden, dat is in 2011 gestegen naar 94% en 86% dagelijks online gaan. Internet is een levensbehoefte geworden in deze tijd, alles wordt online gedaan: boodschappen, kleding kopen, bankieren, uitnodigingen versturen enzovoort.

Ook veel bedrijven zijn afhankelijk van internet, vooral in de kleding en autoverkoop markt. Mensen zitten er tegenwoordig niet meer op te wachten om de auto in te stappen en naar de andere kant van de stad te reizen om een tweedehandse auto te bekijken, dat kan tegenwoordig veel makkelijker online dankzij alle gratis auto verkopen sites. Maar wat zou het voor de wereld betekenen als er van de ene dag naar het andere geen internet meer zou zijn?

De occasion verkoop markt stort in

Het is erg makkelijk om even in de bus “tweedehandse auto kopen” in te typen op de smartphone, dan krijgt u pagina’s vol mogelijkheden. u kunt bieden op verschillende soorten auto’s en voor de beste, meest aantrekkelijke deal kiezen met een druk op de knop. U maakt vervolgens het geld over naar de betreffende persoon met internet bankieren, met een spoed opdracht heeft diegene het geld binnen een uur op zijn rekening staan en kunt u door middel van mail of whatsapp een afspraak maken om de auto op te halen en op naam te zetten. U kunt in feite binnen enkele uren een auto vinden, kopen voor een aantrekkelijke prijs en meteen betalen en ophalen zonder eerst naar allerlei dealers te hoeven rijden. Als er ineens geen internet meer is dan zullen mensen er niet meer zo makkelijk over denken, een auto verkopen wordt dan veel lastiger voor de auto dealers omdat mensen jaren lang verwend zijn geraakt met internet. Het zal voor gevolg hebben dat de occasion verkoop enorm zou dalen in zeer korte tijd, en dat geld dan ook meteen voor alle andere sectoren.

Nieuwe winkels bouwen

Omdat internet nu heerst zijn er steeds minder winkels te vinden, steeds meer bedrijven sluiten filialen omdat de hoogste verkoop online plaatsvindt. Zonder internet zouden alle gesloten filialen opnieuw moeten worden geopend, het zal een stuk drukker worden in de stad en op straat om mensen zich vaker zullen moeten verplaatsen nu dat het gemak van online bestellen en thuisbezorgen er niet meer is. Er zullen ook veel meer auto dealers bij komen omdat mensen sneller hun tweedehandse auto daar zullen achterlaten voor verkoop omdat ze deze niet meer met een klik op de knop op marktplaats kunnen plaatsen. Dat zou voor de auto dealers meer werk betekenen, terwijl aan de andere kant de particuliere auto verkoop drastisch zal dalen.

Uw auto verkopen online

Gelukkig is het op dit moment niet ter sprake, en de kans dat zoiets zou gebeuren is erg klein. Toch is het wel interessant om het even van een andere perspectief te bekijken en te beseffen wat een wonder internet eigenlijk is, en hoe het onze dagelijkse leven beinvloed. Hoe meer de maatschappij zich ontwikkeld, hoe afhankelijker dat mensen worden van technologie. U kunt gelukkig nog steeds uw auto verkoop en auto inkoop transacties eenvoudig en volledig kosteloos regelen op de occasion inkoop site ikwilvanmijnautoaf.nl waar u binnen 48 uur een bod ontvangt van een betrouwbare autohandelaar.

Comments are closed.