Leer

Wanneer je iets van leer hebt weet je waarschijnlijk hoe belangrijk het is om leer goed te onderhouden. Wanneer je dit niet doet, droogt het leer uiteindelijk uit en gaat het scheuren. Deze scheuren zijn vaak niet meer te repareren: zonde dus. Ook kan het gebeuren dat leer gaat breken, waarbij het al zijn kleur verliest. Dus als je je leren schoenen, jassen en andere dingen zo lang mogelijk mooi wilt houden, kun je maar beter wat tijd steken in het onderhouden van het leer. Op deze manier kan je het langste van je mooie spullen genieten.

 

Het ene leer moet je vaker onderhouden dan het andere. Dit is van verschillende factoren afhankelijk. Het is afhankelijk van het soort leer, maar ook van hetgeen waarmee je je leer behandelt. Wanneer je je leer verft met Angelus leerverf, blijft je leer langer mooi dan met behandeling van de meeste andere producten. Natuurlijk zal je het ook dan eens in de zoveel tijd moeten onderhouden, maar minder vaak dan anders.

 

Voordat je je leer gaat onderhouden, moet je het goed schoonmaken. Dit is de eerste stap voor het onderhoud. Schoonmaken maakt het leer stof- en vetvrij en daardoor blijven de producten die je erna aanbrengt langer zitten. Dit kan ook met de producten van Angelus.

 

Wanneer leer een beetje vettig is, blijft het langer goed. Dit houdt het leer namelijk soepel. Daarom moet je schoenen regelmatig met schoensmeer behandelen. Je kunt ook wat was of olie gebruiken om verschillende leren producten mee in te vetten.

 

In de winter gebeurt het vaak dat het zout wat gestrooid wordt, vlekken veroorzaakt op leren schoenen. Deze zoutvlekken zijn gelukkig goed te behandelen. Ze zijn meestal al makkelijk weg te krijgen met een doekje en wat water. Wanneer zelfs dit niet lukt, kun je de de-salter van Angelus aanschaffen. Hiermee gaan de zouten vlekken gegarandeerd van je schoenen af.

Comments are closed.