LED cameralampen en studioverlichting, de trends

BonjourFoto.nl heeft het aanbod LED-lampen vernieuwd! Zo zijn er nu vele nieuwe LED cameralampen voor de videocamera zoals de zeer complete DV-96-K2, maar ook LED-ringlampen zoals de DVR-240D en DVR-620D. Last but not least enkele nieuwe LED studiolampen met een wel heel bijzondere eigenschap… Lees er alles over in dit artikel!

Nieuwste trend: LED lampen met flitsfunctie

De nieuwste trend is LED-lampen die kunnen flitsen, zoals de MRC-80FV Ringlamp met flitser en de DV-120FV cameralamp met flitser. Dit zijn lampen die bij uitstek geschikt zijn voor macro fotografie. Bij  macrofotografie is de scherptediepte erg klein. Dit betekent dat   onderwerpen van aan de voorkant scherp zijn, maar verder naar achteren   wordt het wazig.

LED-met-flits

Om dit te compenseren, kunt u de camera op een kleinere  diafragma-opening instellen (oftewel een hoger f-getal). Het  onderwerp wordt dan van voor tot achter scherp, maar een gevolg van de  kleinere diafragmawaarde is dat er minder licht in de lens valt.

U kunt  dus al snel licht te kort. Hier biedt een macroflitser of macro ringlamp uitkomst. Het geeft  precies de hoeveelheid extra licht die u nodig heeft om zonder langere  sluitertijd en zonder statief een onderwerp helemaal scherp in beeld te  krijgen.

LED-lampen met variabele kleurtemperatuur

Een andere nieuwe ontwikkeling is dat LED-lampen nu ook verkrijgbaar zijn met variabele kleurtemperatuur. In feite zitten er twee keer zoveel LED’s op het paneel: de helft is helderwit en de andere helft zongeel.

Door aan een knop op de achterzijde te draaien, kan de ene helft gedimd worden en de andere helft gaat dan feller branden. Zo mengt de LED-lamp een licht met een variabele kleurtemperatuur tussen 3000 Kelvin (warmgeel, zoals bij een zonsondergang) en 7000 Kelvin (koud, kil wit) en uiteraard alles daar tussenin.

variabele_kleurtemperatuur_480_lq

Dergelijke lampen zijn onder andere de DV-320VC cameralamp en in een groter (studio)formaat de Linkstar LEB-512L-SY LED Lamp, de Linkstar LEB-1024L-SY LED Lamp en de Falcon Eyes LP-DB2005CT-SY LED Lamp.

Voordelen van LED foto/videolampen

LED-verlichting is heel energiezuinig, heeft een hoog rendement, gaat lang mee en wordt niet warm. Hierdoor is geen koelventilator nodig en produceert de lamp geen lawaai. Ideaal voor video!

Over BonjourFoto

BonjourFoto is uw online specialist in fotostudio apparatuur en accessoires. Zowel beginners als professionals vinden bij ons alles op het gebied van flitsers, flitssets en daglichtlampen tot videoverlichting, reflectieschermen, statieven en achtergronden. Hoge kwaliteit en toch heel betaalbaar, dus ook een perfect cadeau-idee!

Comments are closed.