Leaseprijzen steeds flexibeler

Steeds meer verschillende leaseopties zorgen voor veranderingen in de leaseprijzen van verschillende soorten leaseauto’s. Vanwege de economische crisis waren steeds meer werkgevers genoodzaakt om hun werknemers contracten voor een bepaalde tijd te geven. Leasebedrijven spelen hierop in door werkgevers de optie van het afsluiten van flexibele leasecontracten aan te bieden. Een normaal leasecontract werd voorheen meestal voor minimaal 5 jaar (60 maanden) afgesloten, maar nu zijn er steeds meer opties voor kortere leasecontracten.

Verschillende leaseopties zorgen voor veranderingen leaseprijzen
Veel werkgevers en werknemers hebben behoefte aan flexibele leasecontracten, zoals de mogelijkheid om een voorraadauto te leasen. Bij deze leaseoptie heeft het leasebedrijf bepaalde auto’s beschikbaar die direct uit voorraar leverbaar zijn. Hierdoor is de leaseauto snel beschikbaar en liggen de leaseprijzen een stuk lager dan bij een normale leaseconstructie. Een andere mogelijkheid voor startende ondernemers is om voor een shortlease optie te kiezen. Dit biedt veel voordelen omdat werknemer en werkgever slecht aan een kortdurend contract vastzitten. Bij deze leaseconstructie rijdt de werknemer voor kortere tijd in de auto en is het contract snel opzegbaar. Dit is voor beide partijen erg prettig om mee te werken.

Een gebruikte auto leasen?
Waar men vroeger alleen in nieuwe, dure leaseauto’s reed is er nu de optie om een gebruikte auto te leasen. De gebruikte auto kan door verschillende redenen zijn teruggekomen bij de leasemaatschappij, maar is vaak nog helemaal in orde. Deze leaseoptie heeft als voordeel dat de auto snel te leveren is en dat de leaseprijzen ook zeer aantrekkelijk zijn. Vaak kan er uit een uitgebreid assortiment auto’s een keuze worden gemaakt.

Comments are closed.