Laat uw CV-ketel nakijken om problemen te voorkomen

De zomermaanden hebben we achter ons gelaten en de dagen worden weer korter, de verwarming moet weer aan om onze woning en onszelf warm te houden. Wanneer u verstandig bent laat u uw centrale verwarming inspecteren door een verwarmingsmonteur. Zo voorkomt u dat er problemen optreden wanneer de winter echt toeslaat.

Veelvoorkomende problemen

Er zijn een aantal veelvoorkomende problemen die we graag even behandelen in dit artikel. Het is vaak niet eens nodig om een monteur voor deze kleine problemen in te schakelen.

Tikkende leidingen
Wanneer de verwarming aan wordt gezet, dan zetten de leidingen automatisch iets uit door de warmte. Uw verwarmingsleidingen lopen vaak boven langs uw plafond en zitten vast met enkele ijzeren beugels. Wanneer deze beugels te straks zitten, dan heeft de leiding geen ruimte om te bewegen wanneer deze wil uitzetten. Daar komt het tikkende geluid dan ook vandaan. Zorg er dus voor dat de leidingen een beetje ruimte hebben in de beugels.

CV-ketel bijvullen
Wanneer je een goede CV-ketel hebt dan dient deze hooguit 1 á 2 keer bijgevuld te worden per jaar. Het kan voorkomen dat de CV-ketel vaker bijgevuld moet worden, hoogstwaarschijnlijk is er dan ergens een lekkage opgetreden. Het is dan wel verstandig om een verwarmingsmonteur in te schakelen.

Borrelende geluiden in de radiator
Een veelvoorkomend probleem is dat er borrelende of waterkolkende geluiden door de radiator te horen zijn. Dit komt doordat er lucht in de leidingen zit. Vaak is dit ontstaan tijdens het bijvullen van de CV-ketel. Om het lucht uit de radiator te krijgen kun je deze ontluchten. Er zit een klein vierkant blokje op de radiator die je met een sleuteltje voorzichtig kunt losdraaien. Verstandig is om er een klein emmertje en handdoek onder te leggen. Dit omdat er vaak wel wat water mee komt tijdens het ontluchten.

Kom niet in de kou te staan deze winter!

Laat het er niet op aan komen en maak een afspraak om uw CV-ketel te controleren. Er is namelijk niets vervelender dan een kapotte verwarming tijdens de winterdagen.

Comments are closed.