Kwaliteit voor je ramen en deuren

Ramen en deuren zijn een belangrijk onderdeel van je woning. Ze bieden je niet alleen een venster naar de buiten wereld maar, ze bepalen ook het uitzicht van je woning. Het is dus essentieel dat je voor ramen en deuren kiest vervaardigd uit een materiaal waar jij je thuis bij voelt. De meest gekozen materialen voor kozijnen of voor ramen en deuren is aluminium en PVC.

Aluminium

Aluminium is een veelzijdig materiaal en kan toegepast worden in verschillende stijlen, van romantisch tot strak modern. Bovendien is aluminium verkrijgbaar in meer dan 400 kleuren.
Naast zijn veelzijdigheid wordt aluminium ook vaak gebruikt vanwege zijn duurzaamheid. Het is een zeer duurzaam bouwmateriaal dat haast onderhoudsvrij is. Het isoleert zeer goed en is oersterk ondanks het slanke profiel. Je kunt dus een maximum aan zonlicht binnen laten zonder aan kwaliteit te verliezen.

Het plaatsen van aluminium ramen en deuren kent ook heel wat voordelen. Door het feit dat aluminium oersterk is zal het je woning beschermen tegen ongewenste indringers. Je kunt ook enkele aanpassingen uitvoeren zodat je woning optimaal beveiligd is. Je kunt bijvoorbeeld een driepuntssluiting of een speciaal ontworpen deurbeslag plaatsen. Hierdoor maken inbrekers helemaal geen kans meer, waardoor jij op rozen kan slapen.

Aluminium is dus inbraak werend, ook beschikbaar met een brandbeveiligingssysteem, thermisch en akoestisch isolerend, onderhoudsvriendelijk, met een uitgebreid kleurenspectrum en veelzijdig in stijlen en openingstypes.

PVC

PVC is zeker even veelzijdig als aluminium en is zelfs net dat tikkeltje flexibeler. PVC kan probleemloos verbogen worden zodat het mogelijk is om kozijnen te maken voor moeilijkere vormen zoals ronde of ovale ramen. PVC heeft wel één groot nadeel tegenover aluminium. Aluminium is veel sterker dan PVC. Wanneer je van plan bent om grote raampartijen te plaatsen kan je beter kiezen voor aluminium in plaats van PVC ramen en deuren. PVC kan een draaggewicht aan tot 300 kg en is dus eerder geschikt voor het renoveren van oudere klassieke woningen in plaats van het verbouwen van een strakkere of modernere woning.

 

 

 

Comments are closed.