Kozijnen vervangen

 

Waarom uw kozijnen vervangen voor kunststof kozijnen?

Natuurlijk zijn er al vele woningeigenaren met kunststof kozijnen. Heeft u deze nog niet? Dan is dit artikel wellicht interessant om te lezen! Uw kozijnen vervangen voor kunststof kozijnen heeft namelijk verschillende voordelen!!

Uiterlijk van kunststof kozijnen

Over kunststof kozijnen zijn er verschillende vooroordelen. Neem bijvoorbeeld het uiterlijk. Kunststof kozijnen zouden niet authentiek zijn of niet passen bij oudere woningen. Maar wist u dat kunststof kozijnen tegenwoordig leverbaar zijn in bijvoorbeeld een houtlook? Of in verschillende andere kleuren? De kleur die u wenst zit er hierdoor vrijwel altijd standaard bij.

Het verschil in isolatie

Houten kozijnen in combinatie met standaard dubbel glas isoleren niet zo goed als kunststof kozijnen. In houten kozijnen is het in sommige gevallen niet mogelijk om bijvoorbeeld HR++ dubbel glas te plaatsen. Dit hoogwaardig isolerende glas zorgt ervoor dat warmte binnen blijft en de kou buiten. Kunststof kozijnen hebben deze mogelijkheid wel en worden tegenwoordig vrijwel alleen nog gemaakt om goed te isoleren.

Kosten

Een ander veel gehoord gezegd is dat kunststof kozijnen extreem duur zijn. Doordat de kosten zo hoog zijn zou u beter kunnen kiezen voor bijvoorbeeld houten kozijnen. Niets is echter minder waar. Wel is het een feit dat de aanschaf van kunststof kozijnen hoger kan zijn dan als de kozijnen van hout zijn gemaakt. Echter behoeven kunststof kozijnen erg weinig onderhoud en bespaart u door de betere isolatie geld op de energierekening. Binnen enkele jaren verdiend u dus geld op uw investering.

Comments are closed.