Kosten van mediation

Steeds meer mensen weten dat een juridisch proces aanzienlijk duurder is dan mediation. Daarnaast heb je bij mediation veel minder tijd nodig om een conflict daadwerkelijk op te lossen. Uit onderzoek is gebleken dat de meeste problemen door middel van mediation binnen vier sessies opgelost zijn. In feite is het een goede tijdsinvestering om deze sessies als ‘strijdende partij’, al moet hierbij wel worden aangetekend dat een deel van de conflicten niet geschikt zijn voor mediation. Een gemiddelde bijeenkomst duurt ongeveer anderhalve uur. Een uurtarief van een mediator is gemiddeld 150 euro, wat aanzienlijk goedkoper is dan een uurtarief van een advocaat. Daarnaast kun je dit soort kosten delen als je aan mediation doet.

Niet iedereen heeft de financiële middelen om mediator in te schakelen bij een geschil. In sommige gevallen kun je in aanmerkring komen voor een subsidieregeling. Wanneer je in aanmerking komt voor een subsidieregeling ben je wel verplicht om een eenmalige bijdrage te betalen die tussen de 53 en 205 euro kan liggen. Je kunt in het eerste kennismakingsgesprek eventueel aangeven dat je gebruik wilt maken van de subsidieregeling. Of je hier voor in aanmerking, hangt af van je salaris.

Mediators vergelijken in Zuid-Holland

Mediator Zuid-HollandEr zijn websites waarop diverse mediators uit Zuid-Holland met elkaar vergeleken kunnen worden. Het voordeel van dit soort websites is dat je gemakkelijk de tarieven van deze mediators kunt vergelijken. Je kunt eventueel ook zoeken op mediator Zuid-Holland. Op sommige websites kun je ook reviews lezen van mensen die ervaring hebben gehad met een bepaalde mediator. Dit kan handig zijn als je een goede mediator zoekt.

Comments are closed.