Kinderboekenweek 2015 ook bij uitgeverij voor jeugdboeken en kinderboeken

De Kinderboekenweek 2015 staat in het teken van boeken over natuur, techniek en wetenschap, welke verkrijgbaar zijn bij Ars Screbendi, een erkende uitgeverij in kinderboeken en jeugdboeken. Daarnaast doen ook andere uitgevers mee van kinderboeken binnen Nederland. Het thema is dit jaar Raar, maar waar! De Kinderboekenweek vindt plaats van 7 t/m 18 oktober 2015. Ieder jaar wordt er door een andere bekende schrijver een kinderboekenweekgeschenk geschreven. In 2015 zal Mies van Hout een prentenboek maken op het thema.

Uitgevers jeugdboeken maken zich op voor Kinderboekenweek 2015
Een uitgeverij in kinderboeken of jeugdboeken doet mee aan de Kinderboekenweek om zo het belang van lezen onder kinderen te stimuleren. Veel kinderen brengen uren achter de tablet of computer door, waardoor er weinig tijd voor lezen overblijft. Toch is het een belangrijk onderdeel dat op verschillende vlakken uitkomst biedt.

Begrijpend lezen is van toekomstig belang weten ook uitgevers van kinderboeken
Zo is begrijpend lezen zeer belangrijk om stof tot zich te nemen. Voor de middelbare school en verdere studies levert het een kind dan ook veel voordeel op. Uitgevers van kinderboeken zijn hier bekend mee en proberen dan ook op een positieve manier het lezen te stimuleren. Het thema Raar, maar waar! richt zich op het tot zich nemen van informatie door boeken over wetenschap, natuur en techniek centraal te stellen.  Een uitgeverij op het gebied van kinderboeken en jeugdboeken vergroot tijdens de Kinderboekenweek ook haar assortiment volgens de voorgestelde thema’s.

Comments are closed.