Kalknagels

Kalknagels veel mensen hebben er last van. Het ziet er echter niet altijd even fraai uit, waardoor veel mensen hun voeten zoveel mogelijk weg stoppen. Er is natuurlijk ook een andere oplossing, namelijk gewoon het behandelen van kalknagels.

 

Kalknagels

Een andere naam voor kalknagels is ook wel een schimmelnagel. Het wordt zo genoemd omdat het ontstaat door een schimmelinfectie. Eigenlijk is kalknagel dus niet helemaal een goede naam voor deze kwaal. Het heeft namelijk helemaal niets met kalk of iets dergelijks te maken.

 

Uit onderzoek is gebleken dat ruim 10 tot 15% van de bevolking wel eens een kalknagel heeft of heeft gehad. Er wordt nog wel eens gespeculeerd dat mannen vaker of sneller een kalknagel hebben of krijgen als vrouwen. Dit vanwege een slechte hygiëne. Dit is echt een grote fabel. Mannen en vrouwen hebben evenveel kans om een kalknagel op te lopen.

 

Hoe ontstaan kalknagels

Kalknagels, we zijn er eigenlijk een beetje vies van. Maar hoe ontstaat het nou eigenlijk? Na het een en ander te hebben opgezocht zijn we tot het volgende gekomen:

Kalknagels ontstaan dus door een schimmel die door de nagel of huid binnen treedt. Als dit gebeurd, ontstaat er uit eindelijk een schimmelinfectie. Vandaar dat we kalknagels ook wel schimmelnagel noemen. Ook rondom het ontstaan van kalknagels is een fabel ontstaan. Namelijk dat ze ontstaan door een slechte hygiëne. Dit is dus niet waar. Kalknagels worden 9 van de 10 keer opgelopen in openbare of gemeenschappelijke ruimtes waar het warm en vochtig is. Een zwembad bijvoorbeeld. Iedereen loopt daar met zijn blote voeten rond. Een perfecte omgeving voor een schimmel om toe te slaan.

 

Behandelen

Voor het behandelen van kalknagels zijn er twee mogelijkheden. Namelijk inwendige medicatie en uitwendige medicatie. Inwendige medicatie is echter niet zo’n pretje. Het wordt daarom ook alleen toegepast bij een ernstige schimmelinfectie. Je krijgt een kuur van ongeveer 3 maanden.

Uitwendige medicatie zijn meestal anti-schimmelmiddeltjes. Of terwijl, zalfjes, crèmes, oliën en noem het maar op.

Comments are closed.