Juni; dé cultuurmaand op Texel

In juni is het weer cultuurmaand in Texel. Het Waddeneiland biedt wederom een groot aantal leuke activiteiten voor jong en oud. Vandaar dat veel mensen in juni dan ook kiezen voor een vakantie op Texel.

Texel biedt in cultuurmaand juni activiteiten voor iedere leeftijdscategorie
In cultuurmaand juni biedt Texel traditioneel een groot aantal activiteiten voor mensen uit alle leeftijdscategorieën. Zo zijn er onder andere de huifkartochten, kunsttours, rondritten en tal van workshops voor volwassen en kunnen kinderen genieten van bezoekjes aan diverse boerderijen en speelparadijs ’t Paviljoen, evenals activiteiten als indoor lasergamen en midgetgolf. Eigenlijk is er iedere dag wel wat te doen voor het hele gezin, waardoor veel mensen kiezen voor een (lang) verblijf in een hotel op Texel. Het populaire Waddeneiland mag weer vele bezoekers verwachten die een verblijf op Texel boeken. Veel mensen kiezen voor een relaxweekend in een schitterende natuuromgeving of een vakantie die bol staat van activiteiten; in juni is Texel voor iedereen de juiste vakantiebestemming.

De Cultuurmaand
De Cultuurmaand op Texel, ook wel lange juni genoemd, is ooit bedacht door een groep Texelse ondernemers, kunstliefhebbers en de VVV. Zij wilden de grote mate aan kunst en cultuur die Texel biedt onder de aandacht brengen bij de Nederlandse bevolking. Dit werkte: tegenwoordig wordt het Waddeneiland in juni bezocht door een grote diversiteit aan (terugkomende) vakantiegangers. Zij boeken dan vaak een hotel in één van de pittoreske dorpen op Texel.

Comments are closed.